Τελευταία Νέα
Διεθνή

BioNTech: Σύντομα θα προκύψει έλλειμμα εμβολίων κατά του Covid - 19, ειδικά στην Ευρώπη

tags :
BioNTech: Σύντομα θα προκύψει έλλειμμα εμβολίων κατά του Covid - 19, ειδικά στην Ευρώπη
Δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό με το εμβόλιό μας, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Uğur Şahin
Για κενά στην προμήθεια των εμβολίων, προειδοποίησε η BioNTech, μια εκ της κοινοπραξίας που ανέπτυξε το πρώτο εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ εμβόλιο COVID-19.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Uğur Şahin, δήλωσε ότι η εταιρεία του συνεργάζεται την Pfizer για να αντισταθμίσει το αναμενόμενο έλλειμμα εμβολίων.
"Προς το παρόν τα πράγματα δεν φαίνονται ρόδινα, υπάρχει μια τρύπα επειδή δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό με το εμβόλιό μας.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε τώρα με την Pfizer για το αν και πώς μπορούμε παράγουν ακόμη περισσότερα", είπε ο Şahin.

Κριτική στην ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο από τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna στις 6 Ιανουαρίου, ενώ ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn προέτρεψε επίσης τον EMA να εγκρίνει γρήγορα το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca που το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε αυτήν την εβδομάδα.
Υπήρξε ανησυχία στην ΕΕ με τον αργό ρυθμό εμβολιασμού των ανθρώπων.
Την Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran υποσχέθηκε να αυξήσει την προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας αφού επικρίθηκε για τον αργό ρυθμό της.
Ο Şahin παραδέχτηκε ότι η διαδικασία στην Ευρώπη "δεν ήταν τόσο γρήγορη και απλή όσο ήταν σε άλλες χώρες".
Επέκρινε επίσης την απόφαση της ΕΕ να δώσει παραγγελίες σε διαφορετικούς κατασκευαστές με την προσδοκία ότι θα εγκριθούν γρήγορα περισσότερα εμβόλια.
"Υπήρχε η υπόθεση ότι πολλές άλλες εταιρείες θα έρθουν με εμβόλια.
Προφανώς επικράτησε η εντύπωση: Θα πάρουμε αρκετά, δεν θα είναι τόσο κακό, και το έχουμε υπό έλεγχο.
Ήμουν έκπληκτος", δήλωσε ο Şahin.
Ενώ οι ΗΠΑ αγόρασαν περίπου 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech / Pfizer τον Ιούλιο, χρειάστηκε η ΕΕ έως τον Νοέμβριο για να παραγγείλει τη μισή ποσότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης