Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί δεν έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη δοξολογία για το 2021 παρουσία της ΠτΔ

Γιατί δεν έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη δοξολογία για το 2021 παρουσία της ΠτΔ
Aίσθηση προκάλεσε σε παριστάμενους πως η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πλησίασε καν τα θρησκευτικά σύμβολα όπως ο Σταυρός
Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν για τη δοξολογία, που τελέστηκε για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών την Πρωτοχρονιά του 2021, παρουσία   της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως δεν έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου,  εξέλιξη την οποία πολιτικοί και δημοσιογράφοι απέδωσαν στους επιτελείς της κ. Σακελλαροπούλου.
Επίσης αίσθηση προκάλεσε σε ορισμένους πως η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πλησίασε καν τα θρησκευτικά σύμβολα όπως ο Σταυρός, εν αντιθέσει με τον πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς εκπροσώπους.  

Τι απαντά το ΓΕΣ για τον Εθνικό Ύμνο

Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.
Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης