Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει αυστηρό lockdown 3 από 3 έως 11/1

Politico: Γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει αυστηρό lockdown 3 από 3 έως 11/1
Δημοσίευμα για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει το lockdown 3
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων για τον Covid -19 από τις 3 έως τις 11/1 σε μία προσπάθεια να αμβλύνει την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  
Πρόκειται για μία απόφαση, που ελήφθη για «προληπτικούς λόγους» έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να ανοίξουν ξανά στις 11 Ιανουαρίου, γράφει το Politico.  
«Τα κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει.
Τα νοσοκομεία μας συνεχίζουν να δέχονται μεγάλο αριθμό ασθενών », δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επιστρέψουμε σε μια μορφή κανονικότητας, και πρώτα απ 'όλα για να  επιστρέψουν τα παιδιά μας στα σχολεία», συνέχισε.

Ξανακλείνουν τα καταστήματα

Καταστήματα και υπηρεσίες που άνοιξαν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, συμπεριλαμβανομένων κομμωτηρίων,  καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και εκκλησιών, θα κλείσουν έως τις 11 Ιανουαρίου.
Επίσης, επεκτείνεται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, με την κίνηση να περιορίζεται από τις 21:00 έως τις 5 π.μ.
Απαγορεύεται επίσης η αλιεία και το κυνήγι.

Με clickaway

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι μετά από μια εβδομάδα, τα μη απαραίτητα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν ξανά χρησιμοποιώντας το σύστημα click away, όπου οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν αγοράσει μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικώς.
Η Ελλάδα εισήλθε σε ένα δεύτερο εθνικό lockdown στις αρχές Νοεμβρίου 2020, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό, με μερικά από τα μέτρα να χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών, υπενθυμίζει το Politico.

Η αύξηση των κρουσμάτων

Επιτρέπεται στους πολίτες να βγουν από το σπίτι, για λόγους εργασίας, για ψώνια, για επίσκεψη σε γιατρό ή φυσική άσκηση.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα, η οποία αντιμετώπισε το πρώτο κύμα καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά το καλοκαίρι και ανέβηκαν στα μέσα Οκτωβρίου 2020.
Οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει συνολικά σχεδόν 140.000 κρούσματα και πάνω από 4.880 θανάτους.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης