Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αχρείαστο το νέο αυστηρό lockdown 3 - Παρά το «σχέδιο ελευθερία» … τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν

Αχρείαστο το νέο αυστηρό lockdown 3 - Παρά το «σχέδιο ελευθερία» … τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν
Τι στρατηγική είναι αυτή που από την μια επιβάλλει χαλαρά μέτρα και ξαφνικά αποφασίζεται ότι τα μέτρα πρέπει να καταστούν αυστηρά.
Η κυβέρνηση παλινωδεί, δεν εξηγείται διαφορετικά πως για τις ημέρες των εορτών να επιτρέψει μια πιο χαλαρή προσέγγιση των lockdowns και ακολούθως στις 2 Ιανουαρίου 2021 να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επιβληθεί νέο αυστηρό lockdown που το ονομάζουμε lockdown 3 από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 δηλαδή μια εβδομάδα.

Στο νέο lookdown 3 κλείνουν πάλι σχεδόν όλα με στόχο να προετοιμαστεί το έδαφος για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Η παλινωδία της κυβέρνησης μπορούσε να αποφευχθεί;
Οι στρατηγικές εμπρός – πίσω έχουν κουράσει την κοινωνία, η οποία αδημονεί να επιστρέψει στην κανονικότητα η οποία δεν θα έρθει νωρίτερα από τα μέσα ή τέλη του 2021 και αυτό με πολλά ερωτηματικά.
Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ξανά αυστηρά περιοριστικά μέτρα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα χαλαρά μέτρα των εορτών.
Π.χ. στην Γλυφάδα την 1η Ιανουαρίου 2021 στον πεζόδρομο όπου ανάμεσα περνάει το τραμ… γινόταν το αδιαχώρητο.
Το ερώτημα είναι το εξής.
Τι στρατηγική είναι αυτή που από την μια επιβάλλει χαλαρά μέτρα και ξαφνικά αποφασίζεται ότι τα μέτρα πρέπει να καταστούν αυστηρά.

Δεν χρειαζόταν το νέο lockdown 3

H ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι για να μην αυξηθούν περαιτέρω οι νεκροί που φθάνουν τους 5.000 από κορωνοιό ή έφεραν όταν πέθαναν κορωνοιό πρέπει να επιβληθεί ακόμη ένα αυστηρό lockdown 3… το οποίο μπορεί να είναι συνέχεια του lockdown 2 αλλά στην πράξη αποτελεί μια επανάληψη του πρώτου lockdown της πρώτης καραντίνας.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σαφή στρατηγική, άλλα υποστηρίζουν οι πολιτικοί άλλα οι λοιμωξιολόγοι.
Οι συνεχείς κοινωνικοί περιορισμοί, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πολίτες, ο φόβος κυριαρχεί για ένα κορωνοιό που μέχρι τώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 5.000 άτομα ή 0,4% του πληθυσμού.
Το υπόλοιπό 99,6% επιβιώνει υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων, τα οποία πλήττουν την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.
Με πρόσχημα την δημόσια υγεία, η αστυνομία επιβάλλει την κυκλοφορία αλλά ας είμαστε ρεαλιστές αυτό το σκηνικό δεν θα πάει μακριά… οι κοινωνίες είναι στα όρια τους.
To εθνικό σύστημα υγείας θα έπρεπε να επιβάλλει στοχευμένα μέτρα, π.χ. έχει αποδειχθεί ότι οι μεγάλες ηλικίες είναι πιο ευπαθείς ενώ οι μικρές ηλικίες έχουν στην κυριολεξία μηδενικά ποσοστά θνητότητας.
Οι ηλικίες από 20 έως 40 χρονών επίσης έχουν άριστη συμπεριφορά απέναντι στον κορωνοιό.
Αντί να κλείνουμε όλη την κοινωνία με εξωφρενικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει μέτρα που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες, στοχευμένα μέτρα ώστε η υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία να συνεχίζει να λειτουργεί.
Η καθολική επιβολή περιοριστικών μέτρων για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αχρείαστη και αυτό δεν χρειάζεται επιστημονική απόδειξη αλλά στατιστική.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι συνολικά 140.000.
Θα υποθέσουμε αυτό που οι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι μπορεί να είναι 5 φορές περισσότερα δηλαδή 700.000 άνθρωποι να έχουν βγει θετικοί στα tests.
Πόσοι έχουν νοσήσει βαριά ελάχιστοι.
Το εκπληκτικό είναι ότι η νούμερο ένα ασθένεια στον πλανήτη είναι ο καρκίνος και εκεί η επιστήμη έχει κάνει ελάχιστα βήματα προόδου και στον κορωνοιό αποκαλύφθηκε το «αποτελεσματικό εμβόλιο» εντός 6 μηνών.
Ο καρκίνος… εδώ και 30 χρόνια επιχειρείται να αντιμετωπιστεί χωρίς αποτέλεσμα παρ΄ όλα αυτά έχει σκοτώσει σχεδόν 190 εκατ ανθρώπους και σύμφωνα με μελέτες κάθε χρόνο πεθαίνουν από καρκίνο 10 εκατ άνθρωποι.
Μια ίωση του αναπνευστικού όπως ο κορωνοιός – έχει επιφέρει τον θάνατο σε 1,83 εκατ ανθρώπους εάν είναι όλοι από κορωνοιό – και ο πανικός που έχει προκληθεί δεν έχει προηγούμενο.

Το σχέδιο ελευθερία… δεν θα προσφέρει και πολύ ελευθερία
 
Το σχέδιο ελευθερία που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, δηλαδή τον εμβολιασμό των μαζών, φαίνεται ότι δεν θα προσφέρει και πολύ ελευθερία.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.
Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις»
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμη και εάν εμβολιαστείς δεν θα αλλάξουν πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης