Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν 1 εκατ. πολίτες σε 12 ημέρες

Ισραήλ - κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν 1 εκατ. πολίτες σε  12 ημέρες
Kατά προτεραιότητα εμβολιάστηκαν οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, φοιτητές ιατρικών σχολών, εργαζόμενοι σε κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι
Εμβολιάστηκαν ήδη 1 εκατομμύριο πολίτες του Ισραήλ κατά της Covid-19, που σημαίνει πάνω από το 10% των πάνω από 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του.
Στο Ισραήλ η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 20 Δεκεμβρίου, αφού η χώρα ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και κατά προτεραιότητα εμβολιάστηκαν οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, φοιτητές ιατρικών σχολών, εργαζόμενοι σε κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Μάλιστα, από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahu , ο οποίος ήταν παρόν στον εμβολιασμό του εκατομμυριοστού Ισραηλινού που εμβολιάστηκε.
«Μόλις φτάσουμε σε έναν κρίσιμο όγκο, όταν εμβολιαστούν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά το εμπόριο, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα πάντα.
Κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να ταξιδέψει στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, το Μπαχρέιν», ανέφερε ο Netanyahu, ο οποίος θα είναι για πολλοστή φορά υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές της 23ης Μαρτίου, που προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, την περασμένη εβδομάδα.
Αρκετοί εκτιμούν ότι ο αγώνας ταχύτητας που έχουν επιδοθεί οι ισραηλινές αρχές, στον πιο γρήγορο ρυθμό εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσει τον Netanyahu, που επικρίθηκε έντονα για τους χειρισμούς του στην πανδημία, στις επερχόμενες εκλογές.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna.
Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης