Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατ. κρούσματα τις ΗΠΑ - Επαναλειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατ. κρούσματα τις ΗΠΑ - Επαναλειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας στη Βρετανία
Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στην πιο πολυπληθή πολιτεία της Αυστραλίας, τη Νέα Νότια Ουαλία
Πάνω από 20 εκατομμύρια είναι πλέον τα κρούσματα της covid-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.
Οι ΗΠΑ μετρούν επίσης πάνω από 347.700 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο, όπως και σε αριθμό κρουσμάτων.
Στο μεταξύ, οι ελπίδες ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού χάρη στα εμβόλια,  πάγωσαν λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ λόγω πρακτικών προβλημάτων, αλλά και των γεμάτων νοσοκομείων.
Την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 μέχρι τις 1/1/2021 είχαν λάβει 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί, αριθμός που απέχει από τον δηλωμένο στόχο της κυβέρνησης Trump για 20 εκατομμύρια εμβολιασθέντες ως το τέλος του 2020.
Την καθυστέρηση αυτή επέκρινε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden, που αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, ο οποίος φάνηκε αποφασισμένος να επιταχύνει τους ρυθμούς.
Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitt Romney κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στρατολογήσει αμέσως κτηνιάτρους, φοιτητές ιατρικής και άλλο ιατρικό προσωπικό , για να συμμετέχουν στον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και να δημιουργήσει εμβολιαστικά κέντρα σε χώρους, όπως σχολεία που είναι άδεια λόγω της πανδημίας.
 Πλήγμα στην Καλιφόρνια
Ήδη, στις ΗΠΑ έχουν καταλήξει από covid-19 πάνω από 347.700 άνθρωποι μέχρι στιγμής και η χώρα βρίσκεται στην 16η θέση παγκοσμίως στον αριθμό θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της.
Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 125.000, ενώ στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Καλιφόρνια, η πιο πολυπληθής πολιτεία με 40 εκατομμύρια κατοίκους, παρόλο που έχει υιοθετήσει από τα πλέον περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο.
Πάντως, ο μεγάλος αριθμός ασθενών έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία μέσα και γύρω από το Λος Άντζελες, με τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα ασθενοφόρα και τα νεκροτομεία να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και να παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού.
Στην κομητεία του Λος Άντζελες ένας ασθενής πεθαίνει κάθε 10 λεπτά από την covid-19, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Βρετανία: Επαναλειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας - Kλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο

Επαναλειτουργεί η Βρετανία τα νοσοκομεία εκστρατείας που είχε δημιουργήσει στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με τα νέα κρούσματα της covid-19 ημερησίως να κυμαίνονται σε πάνω από 50.000 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται για μεγάλη αύξηση των ασθενών και προειδοποίησαν ότι χρειάζονται περισσότερες κλίνες.
Πρόκειται για ανακοίνωση που έγινε λίγες ημέρες αφού το Royal London Hospital επεσήμανε στο προσωπικό του μέσω email ότι πλέον ασκεί  «ιατρική των καταστροφών» και δεν μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου φροντίδα στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Στο μεταξύ, προχωρά το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει η εξάπλωση ενός πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού.
Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να  κλείσει όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λονδίνου, που αποτελεί μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το οποίο μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα.
Στο μεταξύ, η AstraZeneca αναμένεται να είναι σε θέση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να παρέχει στη Βρετανία κάθε εβδομάδα περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχει αναπτύξει με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της covid-19, ανέφερε η εφημερίδα The Times.
Ακόμη, η AstraZeneca εκτιμά ότι θα μπορέσει να προσφέρει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στη Βρετανία ως την επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού.

Αυστραλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Νέα Νότια Ουαλία

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στην πιο πολυπληθή πολιτεία της Αυστραλίας, τη Νέα Νότια Ουαλία,  ενώ υιοθετήθηκαν και νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς μια εστία της επιδημίας του κορωνοϊού επεκτάθηκε, με επτά νέα κρούσματα.
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών στον αριθμό συμμετεχόντων σε προγράμματα γυμναστικής, απαγόρευσε τον χορό και το τραγούδι στα νυχτερινά κέντρα και περιόρισε τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε γάμους, κηδείες και χώρους λατρείας.
Η Νέα Νότια Ουαλία, που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 200 ενεργά κρούσματα covid-19, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 4/1 θα επιβάλλεται πρόστιμο περίπου 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα.
Στο μεταξύ, η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα covid-19 και πλέον έχει 29 ενεργά κρούσματα.
Ήδη, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την πολιτεία, ενώ υπάρχει περιορισμός στις συναθροίσεις και έχει κλείσει τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία.
Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας 28.450 κρούσματα covid-19 και 909 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης