Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Pfizer και BioNTech θα προσφέρουν το εμβόλιο σε εθελοντές που έλαβαν εικονικό

Κορωνοϊός: Pfizer και BioNTech θα προσφέρουν το εμβόλιο σε εθελοντές που έλαβαν εικονικό
Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που πήραν το εικονικό φάρμακο, θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου
Τη δυνατότητα να λάβουν έως την 1η Μαρτίου 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου σχεδιάζουν να δώσουν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BionNTech σε εθελοντές που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο,  στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής του εμβολίου τους κατά της Covid-19.
Οι εταιρείες σημειώνουν στον ιστότοπό τους ότι η επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο της κλινικής δοκιμής (Vaccine Transition Option) δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω την επιλογή να ανακαλύψουν εάν τους δόθηκε το εικονικό φάρμακο, «και για τους συμμετέχοντες που μαθαίνουν ότι έλαβαν το εικονικό φάρμακο να έχουν την επιλογή να λάβουν το πειραματικό εμβόλιο ενώ παραμένουν στην μελέτη».
Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που έλαβαν το εικονικό φάρμακο θα έχουν δύο δόσεις του δοκιμαζόμενου εμβολίου, φυλαγμένο για αυτούς στο πλαίσιο της έρευνας, διευκρίνισαν οι εταιρείες.
Σύμφωνα με τις εταιρίες, «ο γιατρός της μελέτης θα ακολουθήσει τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ των τοπικών υγειονομικών αρχών για να προσφέρουν κατά προτεραιότητα την επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο στους συμμετέχοντες».

Ανησυχίες

Πάντως, τις ανησυχίες τους εξέφρασαν ήδη η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και μια ομάδα από εξωτερικούς συμβούλους της, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δυσκολέψει τη συνέχιση συλλογής δεδομένων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, που απαιτούνται για την πλήρη έγκριση του από την FDA.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης