Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οικογενειακή υπόθεση η Πρωτοχρονιά του 2021 για τους Έλληνες - Έρημες οι πόλεις, αλλά πτώση των κρουσμάτων, 597 τα νέα, 43 θάνατοι

Οικογενειακή υπόθεση η Πρωτοχρονιά του 2021 για τους Έλληνες - Έρημες οι πόλεις, αλλά πτώση των κρουσμάτων, 597 τα νέα, 43 θάνατοι
Τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο είναι 300 - 400 την ημέρα
Πρωτόγνωρη πρωτοχρονιά... «μόνοι στο σπίτι», πέρασε η χώρα καθώς οι επιστήμονες ανησυχούσαν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας λόγω των οικογενειακών συγκεντρώσεων και επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς γεγονός που οδήγησε σε σημαντική πτώση των κρουσμάτων σήμερα 1η Ιανουαρίου.
Η Αθήνα θύμιζε έρημη πόλη, στους δρόμους κυκλοφορούσαν αστυνομικοί για να επιβλέπουν την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ το μόνο που θύμιζε γιορτές ήταν τα χριστογεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. 
Οι δρόμοι ήταν άδειοι μετά τις 22:00, ενώ κυκλοφορούσαν μόνο όσοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από την εργασία τους.
Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία ήταν «ενισχυμένα». 
Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. 

Η νύχτα έγινε... μέρα

Σε κάθε περίπτωση όμως η χαρά για το τέλος του 2020 που ταλαιπώρησε όλο τον πλανήτη δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή.
Τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 00.00, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και με αυτόν τρόπο μπήκε άκρως εντυπωσιακά το νέο έτος.
Τη στιγμή που το ρολόι έδειξε 00.00, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και με αυτόν τρόπο μπήκε άκρως εντυπωσιακά το νέο έτος.
Περισσότερα ίσως από κάθε χρονιά ήταν τα πυροτεχνήματα που έπεσαν φέτος στη Θεσσαλονίκη με την αλλαγή του χρόνου.

Παγώνη: Δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος για τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, τα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο είναι 300-400 την ημέρα.
Οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι από κορωναϊό συνεχίζονται, ενώ αυτοί που νοσηλεύονται είναι πάνω από 2.300.
«Θέλει προσοχή ώστε στις 4-5 του μηνός να εκτιμήσει τις παραμέτρους η επιτροπή και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο κόσμος έχει πιεστεί πολύ.

Στους 4.881 οι νεκροί στην Ελλάδα

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοιού (COVID-19), εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.447, εκ των οποίων 52,3% άνδρες.
Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.430 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.491 (29,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 429 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
Οι 287 (66,9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 78,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει 893 ασθενείς.
Τέλος, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.895 (59,3%) άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στα 190 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοιού στην Αττική ενώ 79 καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.


Σύμφωνα με τη γραφιστική απεικόνιση του ΕΟΔΥ, η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει ως εξής:






www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης