Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ενέκρινε για επείγουσα χρήση το εμβόλιο της Pfizer

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ενέκρινε για επείγουσα χρήση το εμβόλιο της Pfizer
Mε βάση τα δεδομένα, το εμβόλιο καλύπτει τα κριτήρια ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας, δηλώνει ο ΠΟΥ
To «πράσινο φως» έδωσε στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ο ΠΟΥ έδωσε έγκριση για επείγουσα χρήση στο συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο ήδη κυκλοφορεί σε σειρά χωρών, με πρώτη τη Βρετανία.
Η απόφαση «ανοίγει την πόρτα για τις χώρες να επισπεύσουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης για την εισαγωγή και διαχείριση του εμβολίου.
Επιτρέπει επίσης στη UNICEF και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας να προμηθεύσουν το εμβόλιο για διανομή σε χώρες που το έχουν ανάγκη».

Θετικό βήμα για τη διασφάλιση της παγκόσμιας πρόσβασης

Για «θετικό βήμα στη διασφάλιση της παγκόσμιας πρόσβασης στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού» έκανε λόγο η αρμόδιος αξιωματούχος Mariangela Simao, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια προσπάθεια για να εξασφαλιστούν προμήθειες που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε πληθυσμού.
Οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες έδωσαν την έγκριση αφού επιθεώρησαν τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα του εμβολίου και θεώρησαν ότι καλύπτει όλα τα κριτήρια πο έχουν τεθεί.
Παρόμοια άδεια έχει δώσει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και μια σειρά χωρών.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης