Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Πρόστιμα ύψους 564.450 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε μια ημέρα

Κορωνοϊός: Πρόστιμα ύψους 564.450 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε μια ημέρα
Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων
Συνολικά 75.335 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) το τελευταίο 24ωρο (31.12.2020) και κατεγράφησαν 1.608 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 564.450 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε πέντε επιχειρήσεις (για 15 ημέρες).
Όπως τονίζεται, η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (65.852).
Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.
Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται, η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του “click away”, καθώς και ο έλεγχος των μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο όσων ισχύουν κατά τη διάρκεια των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης