Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, για την τουριστική σεζόν 2021

tags :
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, για την τουριστική σεζόν 2021
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Χανίων των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης για την τουριστική περίοδο 2021
Το δικαίωμα επαναπρόσληψης για την τουριστική περίοδο 2021, διατηρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Χανίων των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή την τουριστική περίοδο του 2020.
Όπως διευκρινίζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, αυτό ισχύει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων.

Πως υποβάλλεται η αίτηση

“Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να εργαστούν ξανά στο ίδιο ξενοδοχείο θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία του Σωματείου (Εργατικό Κέντρο). Και να υποβάλουν αίτηση επαναπρόσληψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την δύναμη και την ουσία του δικαιώματος της επαναπρόσληψης, πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και αυτό αποδείχθηκε την προηγούμενη τουριστική περίοδο (2020)”.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι “ΜΟΝΟ οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ που είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ) με το επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ επί 5 μήνες την αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη. Όπως και την επιδότηση ενοικίου, καθώς και την διασφάλιση δικαιώματος επιδότησης ανεργίας βάσει των παραπάνω. Κάτι που δυστυχώς άλλοι κλάδοι παρά τις πολλές προσπάθειες της ομοσπονδίας μας, δεν πέτυχαν”.

Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Το Σωματείο καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην επαναπρόσληψη μέσω αυτού.
Διασφαλίζοντας την θέση εργασίας τους. Αλλά και το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη και αναστολή ειδικού σκοπού στην περίπτωση επανάληψης του περυσινού φαινομένου (αρνητική σαιζόν λόγω πανδημίας).
Το Σωματείο θα δέχεται αιτήσεις από τις 4/1/2021 έως τις 25/1/2021 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 20:00.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης