Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά ο χρυσός, στο +0,6% και στα 1.893 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά ο χρυσός, στο +0,6% και στα 1.893 δολάρια ανά ουγγιά
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής τόνωσης στην αμερικανική οικονομία, που είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ.
Σε αυτό κλίμα, τα futures, παραδόσεως Φεβρουαρίου, που είναι και τα πιο ενεργά αυτή τη στιγμή, ενισχύθηκαν κατά 0,6%, κλείνοντας στα 1.893 δολάρια ανά ουγγιά.
«Ο δείκτης δολαρίου άγγιξε νέα χαμηλά, κάτι που έχει θετική επίδραση στα πολύτιμα μέταλλα και ιδιαίτερα στον χρυσό και στο ασήμι», σύμφωνα με τον Jim Wyckoff της Kitco Metals.
Ωστόσο, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου θα αρχίσει να αυξάνεται το 2021, κάτι που θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε ό,τι αφορά τη ζήτηση ιδιαίτερα για το κίτρινο μέταλλο.
Παράλληλα, προς νέα υψηλά κινείται και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλους τους δείκτες να καταγράφουν αξιοσημείωτες επιδόσεις, καθώς η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε έγκριση για το εμβόλιο της AstraZeneca.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας μπλόκαρε την απόφαση για αύξηση των επιδομάτων προς τους πολίτες της χώρας, ωθώντας τον δείκτη δολαρίου προς τα κάτω.
Σημειώνεται πως ο χρυσός είναι το κατεξοχήν αντισταθμιστικό μέσο σε εποχές πληθωριστικών πιέσεων – κάτι που αναμένεται να συμβεί λόγω των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης