Τελευταία Νέα
Διεθνή

EIU: Πρωταθλητές και ουραγοί στην κούρσα για την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας

EIU: Πρωταθλητές και ουραγοί στην κούρσα για την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας
Οι προβλέψεις του EIU για το 2021 κάνουν λόγο για ανάπτυξη 3,3% στις χώρες της Β. Αμερικής, 4,9% στην Ευρωζώνη και μόνο 1,8% στη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική
Ανάπτυξη 4,2% εκτιμά το Economist Intelligence Unit (ΕIU) ότι θα καταγράψει η παγκόσμια οικονομία το 2021, έπειτα από τη συρρίκνωσή της κατά 4,7% φέτος.
Ωστόσο, όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι της εταιρείας αναλύσεων, θα υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στην ταχύτητα της ανάκαμψης ανάμεσα στις διαφορετικές οικονομίες, οι οποίες θα καθοριστούν κυρίως από τους εξής παράγοντες:
Τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα σχετικά μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις, την ευελιξία της νομισματικής πολιτικής, τη σύνθεση των κλάδων που αποτελούν την κάθε οικονομία, τη σοβαρότητα και το timing των lockdowns, την έκθεση στο εξαγωγικό εμπόριο, τις δυναμικές της αγοράς εργασίας και τα δημογραφικά στοιχεία.
Έτσι, οι προβλέψεις του EIU για το 2021 μιλούν για ανάπτυξη 3,3% στις χώρες της Β. Αμερικής, 4,9% στην Ευρωζώνη αλλά μόνο 1,8% στη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική και 1,5% στην Υποσαχάρια Αφρική.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του EIU, οι οικονομίες της Κίνας και της Ινδονησίας θα είναι οι πρώτες που θα καλύψουν το χαμένο έδαφος του κορωνοϊού, ενώ από το 2021 θα έχει ανακάμψει πλήρως και η Ν. Κορέα.
Αντίθετα, η Ιταλία δεν αναμένεται να ανακάμψει παρά το 2024 και η Ιαπωνία το 2025.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης