Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Στις 8/1 οι απολογίες των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Πρύτανη - Έλαβαν προθεσμίες

ΑΣΟΕΕ: Στις 8/1 οι απολογίες των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Πρύτανη - Έλαβαν προθεσμίες
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ., είναι εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας δια παρανόμου κατακρατήσεως
Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί (30/12) οι οκτώ νεαροί που, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν στην πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 29 Οκτωβρίου 2020.
Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 8 Ιανουαρίου οπότε και θα επανέλθουν στο γραφείο του 31ου τακτικού ανακριτή.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και μια κοπέλα ενώ οι έξι εξ αυτών είναι φοιτητές.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ., είναι εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.
Το περιστατικό που είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αποτροπιασμό είχε καταδικαστεί από πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και την πανεπιστημιακή-φοιτητική κοινότητα.
Το σχετικό βίντεο καταγραφεί τους δράστες να πιάνουν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του και στη συνέχεια να κάνουν γυαλιά καρφιά το γραφείο του πριν αποχωρήσουν.
Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν. Μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης