Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου: Υπάρχει έντονη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή

tags :
Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου: Υπάρχει έντονη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή
Η περιοχή δέχεται οδικό τουρισμό απ’ όλη τη χώρα, καθώς επίσης και από βαλκανικές χώρες
Για το Παγγαίο ως τουριστικό προορισμό καθώς και για τις διαφορετικές μορφές τουρισμού οι οποίες αναπτύσσονται στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου.
«Το Παγγαίο είναι Ελλάδα. Πραγματικά συμπεριλαμβάνει το βουνό, τη θάλασσα, τον αγροτουρισμό, τους περιπάτους και μία ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων με φοβερές θάλασσες, καταγάλανα νερά και φυσικά πολλές γαλάζιες σημαίες που αποδεικνύουν πραγματικά ότι το παραλιακό μέτωπο έχει πεντακάθαρα νερά και γι’ αυτό και έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου.
«Έχουμε πάρα πολλά μονοπάτια μέσα στο Παγγαίο όρος, τα οποία τα περιποιούμαστε κι εμείς ως δήμος και αξίζει να τα επισκεφθεί κάποιος, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τη βιοποικιλότητα γενικότερα που υπάρχει και προσπαθούμε να την αναδείξουμε όσο μπορούμε καλύτερα κι εμείς. Είναι πολύ σημαντική και μάλιστα με μία δράση τελευταία, με ένα διακρατικό πρόγραμμα προσπαθούμε με ένα αυτοκινούμενο όχημα να παρουσιάσουμε τη βιοποικιλότητα του Παγγαίου. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται και οσονούπω θα έχουν οι επισκέπτες τη δυνατότητα να δουν τη βιοποικιλότητα αυτή κι έτσι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες», συμπληρώνει ο Φίλιππος Αναστασιάδης.
«Η περιοχή μας δέχεται οδικό τουρισμό απ’ όλη τη χώρα, καθώς επίσης και από βαλκανικές χώρες. Το καλοκαίρι πραγματικά είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπάρχει έντονη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή που συνδυάζει τον θαλάσσιο τουρισμό. Έχουμε τα Λουτρά Ελευθερών, τα οποία τώρα βέβαια υπολειτουργούν. Η επένδυση που έχει προγραμματιστεί σε αυτό το σημείο προχωράει και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να ξεκινήσει το έργο και να υλοποιηθεί. Εμείς ως δήμος Παγγαίου, επειδή έχουμε ένα έντονο γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή, θέλουμε να συνδυάσουμε τη θαλασσοθεραπεία μαζί με τον ιαματικό τουρισμό, διότι τα νερά του γεωθερμικού πεδίου έχουν ιαματική ιδιότητα και άρα μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός συνδυασμός του θαλάσσιου τουρισμού με τον ιαματικό τουρισμό. Θεωρώ ότι πραγματικά είναι ένας τόπος που αξίζει τον κόπο είτε Έλληνας είτε από άλλη χώρα να τον επισκεφθεί», καταλήγει ο δήμαρχος Παγγαίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88801

Πηγή: www.tourismotoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης