Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενδιαφέρον για μικρομεσαία, συσσώρευση στα βαριά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενδιαφέρον για μικρομεσαία, συσσώρευση στα βαριά
ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο. Όποια και να ήταν η πορεία της σήμερα, χαρούμενοι πρέπει να είμαστε. Ως μικρή συσσώρευση εκλαμβάνουμε την κίνηση με κάποιες ευκαιρίες για κατοχυρώσεις κερδών, οι οποίες και πάλι απορροφήθηκαν με ευκολία. Την ίδια ώρα είχαμε και αρκετές μετοχές να πρωταγωνιστούν.

Πήραν ανάσες κάποιες τραπεζικές μετοχές και κάποια βαριά χαρτιά. Έβαλε πλάτη η Coca Cola και γύρισε και ο ΟΠΑΠ στο κλείσιμο βοηθώντας το γενικό δείκτη να γράψει οριακές απώλειες. Μέτριες οι καθαρές συναλλαγές, μετά δηλαδή την αφαίρεση των πακέτων, αλλά και αυτή η εξέλιξη είναι δικαιολογημένη.

Θα λέγαμε πως για δεύτερη συνεδρίαση είχαμε ενδιαφέρον για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έχουν μείνει πίσω αρκετές. Κάποιες ανέβηκαν με ελάχιστα κομμάτια και κάποιες με σημαντικό αριθμό τεμαχίων.

AEGEAN: Η τιμή της από τα χαμηλά έχει διπλώσει και έχει πάει και λίγο παραπάνω. Δικαιολογημένη η κατοχύρωση κερδών και εδώ. Να πούμε πως λόγω της αύξησης κεφαλαίου δεν υπάρχει θέμα πλέον με τα κεφάλαιά της και τα κριτήρια για επιτήρηση. Αυτό βέβαια, μάλλον είναι προεξοφλημένο γιατί η κρατική στήριξη και η ΑΜΚ, μπορεί να ανακοινώθηκαν πρόσφατα, είναι όμως γνωστές εδώ και καιρό. Στα 5,18 ευρώ αι στο -5,47%. Το κλείσιμο ήταν χαμηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Να διορθώσει και αυτή… Ο όγκος δε δημιουργεί ανησυχίες. Λογικότατη και υγιέστατη η διόρθωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο κάτω από τις 540 μονάδες, είναι η σημαντική αντίσταση που έχει μπροστά του ο τραπεζικός δείκτης. Δε μπόρεσε σήμερα, αλλά δε νομίζουμε ότι δε θα την ξεπεράσει. Ξεχώρισε μόνο η Πειραιώς. Η Εθνική αμετάβλητη, μικρές απώλειες η ΑΛΦΑ και κάπως μεγαλύτερες η ΕΥΡΩΒ.

ΕPSILON NET: Έχει τρελάνει τα τερματικά. Και νέα ιστορικά υψηλά! Μέσω πακέτων δίνουν οι βασικοί μέτοχοι χαρτιά, βελτιώνοντας τη διασπορά. Στα 4,24 ευρώ με όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Και εδώ νέα ιστορικά και εξαιρετική πορεία στο ταμπλό για φέτος. Στα 2,36 ευρώ και στο +6,31% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Να σημειώσουμε πως τις μετοχές bonus με τιμή 0,30 ευρώ τις πήραν: Ο κ.Σουρέτης 1,34 εκατ. μετοχές, ο κ.Παππάς σχεδόν 42 χιλ. τεμάχια όπως και ο κ.Καλλής, ενώ ο κ. Θεοδωρίδης πήρε 84 χιλ. τεμάχια περίπου και ο κ.Καραμαγκιώλης 15 χιλ. τεμάχια.

PROFILE: Την Πέμπτη 31/12 θα μπουν προς διαπραγμάτευση 91.368 νέες μετοχές που προέκυψαν από stock option με τιμή εξάσκησης 1,70 ευρώ ανά μετοχή. Στα 4,89 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

ΚΛΜ: Με όγκο και η σημερινή άνοδος, αν και νομίζουμε πως μία εντολή πώλησης που είδαμε ήταν αυτό που λένε στο ΧΑ «τάπα». Δεν μπορούν να μπουν «τάπες» τέτοιες μέρες. Μπορούσαν να μαζέψουν όσα ήθελαν ακόμα και κάτω από τα 0,50 ευρώ. Μέχρι λίγο καιρό πριν δε μπορούσε να σηκώσει κεφάλι και τώρα μαζεύεται ανοδικά και με μεγάλους όγκους. Πως αλλάζουν οι καιροί… Στα 0,66 ευρώ και στο +6,11% με 137 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Μεταξύ 1,40-1,45 ευρώ μία σημαντική περιοχή αλλά πιστεύουμε πως με καλό κλίμα θα το περάσει και αυτό το εμπόδιο. Πάνω από εκεί γράφει νέα υψηλά 11 ετών περίπου. Το μηνιαίο γράφημα μας αρέσει και δείχνει πως μπορεί να δώσει μεγάλη κίνηση.

Q&R: Μεγάλος ο όγκος και σήμερα στη μετοχή. Στα 0,2570 ευρώ και στο -1,53% με 140 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ο όγκος συναλλαγών των προηγούμενων ημερών μας προβληματίζει. Ωστόσο, θεωρούμε την αποτίμηση χαμηλή και γι΄αυτό την έχουμε στις επιλογές μας για το 2021. Όμως ο όγκος αναγκαστικά μας κάνει κάπως πιο επιφυλακτικούς μέχρι να μάθουμε περισσότερα ή να επιβεβαιώσουμε κάποιες πληροφορίες που φτάνουν στα αφτιά μας. Σήμερα έκανε μόνο 28 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με μικρή άνοδο.

REVOIL: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Τα μεγέθη του εννεαμήνου δείχνουν πως αν και η τιμή είναι πλέον στα 0,92 ευρώ, η αποτίμηση των 20,1 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή και αντιστοιχεί σε πολύ χαμηλό p/e για το 2020.

ΜΑΘΙΟΣ: Στις επάλξεις και η συγκεκριμένη. Στο +9,47% με 19 χιλ. τεμάχια.

SATO: Εκεί που δε μπορούσε να κάνει όγκο για να κλείσει στο limit up σήμερα έκανε 121 χιλ. τεμάχια. Στα 0,0165 ευρώ και στο +17,86%.

ΑΒΑΞ: Καλή η άνοδος και στη συγκεκριμένη.

ΒΙΟΤΕΡ: Στο -10,34% και στα 0,26% με όγκο 107 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης