Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez (Ισπανία): Απέχουμε μακράν από το να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης

Sanchez (Ισπανία): Απέχουμε μακράν από το να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης
Σύντομα οι Ισπανοί που θα έχουν εμβολιασθεί θα είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο  Ισπανός πρωθυπουργόε, Pedro Sanchez
Η Ισπανία έλαβε περισσότερες από 350.000 δόσεις του εμβολίου Covid-19 που αναπτύσσουν οι Pfizer και BioNTech την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.
Η παράδοση έγινε με μία ημέρα καθυστέρηση, εξαιτίας λόγω προβλήματος που ανέκυψε στη διαδικασία ανεφοδιασμού στο εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Pedro Sanchez, η έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού αποτελεί σημείο καμπής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς η χώρα απέχει μακράν από την επίτευξη ανοσίας αγέλης.
Σύντομα οι Ισπανοί που θα έχουν εμβολιασθεί θα είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Sanchez σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Η Ισπανία έλαβε σήμερα περισσότερες από 350.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech.
Τα εμβόλια έφτασαν με πέντε αεροπλάνα σε πέντε πόλεις της Ισπανίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις ισπανικές επαρχίες, προκειμένου να ξεκινήσει η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Παράδοση των εμβολίων

Η Ισπανία, που έχει καταγράψει περισσότερους από 50.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, έλαβε τα πρώτα εμβόλια το Σάββατο και ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού την επομένη, όπως και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε.
Χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένο η χώρα να λάβει μεγάλο αριθμό εμβολίων, όμως η παράδοσή τους καθυστέρησε κατά 24 ώρες, όπως και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες που δεν κατονομάστηκαν, λόγω ενός μικρού προβλήματος στον ανεφοδιασμό. Η Pfizer διανέμει το εμβόλιο σε όλη την Ευρώπη από το εργοστάσιό της στο Πιρς του Βελγίου.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος για τους επόμενους τρεις μήνες, η Ισπανία θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα 350.000 δόσεις του εμβολίου.
Η συμβολική έναρξη του εμβολιασμού έγινε την Κυριακή.
Ο 96χρονος Αρατσέλι Χιντάλγκο ήταν ο πρώτος Ισπανός στον οποίο έγινε το εμβόλιο. Η πρώτη παρτίδα 9.750 δόσεων έφθασε την Κυριακή, ενώ μέσα στο επόμενο 12μηνο η χώρα πρόκειται να παραλάβει συνολικά 4,6 εκατ. δόσεις, για τον εμβολιασμό 2,3 εκατ. Ισπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης