Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Δ. Αβραμόπουλου

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Δ. Αβραμόπουλου
Συνεχίζονται οι ανακρίσεις από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου
Συνεχίζεται απρόσκοπα το έργο των ανακριτικών αρχών με αντικείμενο τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis καθώς στις 29 Δεκεμβρίου 2020 έχει κληθεί σε κατάθεση στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Να σημειωθεί κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν για δωροληψίες στην υπόθεση της Novartis με βάση στοιχεία που κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
Ο πρώην υπουργός αναμένεται να καταθέσει εφ όλης της ύλης, ενώ είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ο φάκελος ως προς αυτόν, καθώς δεν έχει ακόμα κλείσει από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Εξέταση μαρτύρων

Σημειώνεται ότι κ. Τουλουπάκη αντικαταστάθηκε προσφάτως από τα καθήκοντά της, ενώ διώκεται και ποινικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση όσον αφορά την εμλοκή πολιτικών προσώπων.
Μετά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει κληθεί σε κατάθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.
Όσον αφορά τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, η Βουλή με απόφασή της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα όπως εισαγγελείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης