Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Για να αποφευχθεί ένα γ’ κύμα της επιδημίας, πρέπει να εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες την εβδομάδα

Μ. Βρετανία: Για να αποφευχθεί ένα γ’ κύμα της επιδημίας, πρέπει να εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες την εβδομάδα
Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 600.000 Βρετανοί
Για να αποφευχθεί ένα γ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει να εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια άτομα την εβδομάδα αναφέρει μελέτη της Σχολής Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών στο Λονδίνο.
«Το πιο αυστηρό σενάριο που θέλει την Αγγλία σε επίπεδο συναγερμού 4, με τα σχολεία κλειστά τον Ιανουάριο και με 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα, είναι το μόνο σενάριο που μπορεί να μειώσει την πίεση στις ΜΕΘ κάτω από τα επίπεδα που είδαμε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.
Ελλείψει ουσιαστικής διάθεσης εμβολίων, τα κρούσματα, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, οι θάνατοι ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 2021 αυτά που κατεγράφησαν το 2020» αναφέρει η επιστημονική μελέτη, η οποία υποστηρίζει πως εάν γίνονται 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα, εκτιμάται πως αυτό θα έχει πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση της επιδημίας.
Η πρόσφατη ανακάλυψη της μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, που σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση αυξάνει κατά 70% τη μεταδοτικότητά του, είχε ως συνέπεια να εφαρμοστούν ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας και να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως προγραμματιζόταν.
Την ίδια στιγμή, αναφέρεται ότι η Μ. Βρετανία πολύ σύντομα θα εγκρίνει και το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech περίπου 600.000 Βρετανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης