Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα

Στην Αθήνα άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα
Πόσες δόσεις εμβολίου θα λάβουμε και πότε
Άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα λάβει σήμερα Τρίτη 29/12 η Ελλάδα ενώ θα αρχίσουν και οι εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, στις 08:15 το πρωί αναμένεται με ειδική πτήση που θα προσγειωθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» να φτάσουν άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, οι οποίες στη συνέχεια θα κατανεμηθούν στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.
Σημειώνεται πως βάσει του προγραμματισμού, έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε 419.250 δόσεις της Pfizer, έως τα τέλη Φεβρουαρίου άλλες 433.450 δόσεις και έως τα τέλη Μαρτίου ακόμα 1.255.800 δόσεις.
Στις δόσεις αυτές, εκτιμάται ότι θα προστεθούν και τα εμβόλια της Moderna, τα οποία αναμένεται να λάβουν έγκριση από τον ΕΜΑ στις 6 Ιανουάριου.
Εφόσον λάβει έγκριση και το εμβόλιο αυτό, τότε περίπου 240.000 δόσεις αναμένονται για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια, όπως αυτό της AstraZeneca.
Εν τω μεταξύ, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, ενώ από σήμερα αναμένεται να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.
Εκτιμάται πως στις 4 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών ενώ έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης