Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δραματική αναθεώρηση προς τα πάνω των νεκρών από κορωνοϊό – Τουλάχιστον 186.000

tags :
Ρωσία: Δραματική αναθεώρηση προς τα πάνω των νεκρών από κορωνοϊό – Τουλάχιστον 186.000
Επισήμως η Ρωσία κάνει λόγο για περίπου 55.000 θανάτους λόγω της επιδημίας
Σε δραματική αναθεώρηση του αριθμού των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού προχώρησε η Ρωσία, η οποία παραδέχεται πως τουλάχιστον 186.000 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.
Σημειώνεται πως ο αριθμός αυτός είναι υπερτριπλάσιος του επίσημου αριθμού των θυμάτων, ο οποίος κυμαίνεται στους 55.000.
Η ρωσική στατιστική υπηρεσία (ROSSTAT) ενημέρωσε ότι η πλεονάζουσα θνησιμότητα από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2020 ανήλθε σε 229.700 ανθρώπους, ότι δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 13,8% των θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Παράλληλα αναφέρει ότι «πάνω από το 81%» της αύξησης της θνησιμότητας τη συγκεκριμένη περίοδο «οφειλόταν στην COVID και στις επιπλοκές της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός».
Συνεπώς, και όπως είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αρμόδια για θέματα υγείας, λίγο περισσότεροι από 186.000 θάνατοι αποδίδονται στον κορωνοϊό.
Ο αριθμός αυτός φέρνει τη Ρωσία στην Τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τη ROSSTAT, μόνο τον Νοέμβριο 25.788 άνθρωποι πέθαναν αφού προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.
Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική στατιστική υπηρεσία έδωσε απολογισμό σε μηνιαία βάση, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει στοιχεία για προηγούμενους μήνες.
Σημειώνεται πως η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της Ρωσίας με τη χρήση του εμβολίου Sputnik V άρχισε στις αρχές του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης