Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συμβουλή του Warren Buffett για το 2021 - Αγοράστε χρυσό... λίγο πριν αρχίσουν οι μεγάλες αναταράξεις στη Wall Street

Η συμβουλή του Warren Buffett για το 2021 - Αγοράστε χρυσό... λίγο πριν αρχίσουν οι μεγάλες αναταράξεις στη Wall Street
Οι μετοχές διαπραγματεύονται σε υψηλές αποτιμήσεις, ενώ τα εμπορεύματα, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν ποτέ τόσο υποτιμημένα
Μία είναι η ασφαλής επένδυση που θα πρέπει να προτιμησουν οι επενδυτές παγκοσμίως, λίγο πριν αρχίσουν οι αγορές μετοχών να εξαντλούν τα περιθώρια ανόδου και διορθώσουν απότομα.
Ο χρυσός.
Αυτό αναφέρει ο Kevin Smith, διευθύνων σύμβουλος της Crescat Capital και μαθητής του Warren Buffett, υπενθυμίζοντας ότι η Berkshire Hathaway έβαλε στο στόχαστρο την Barrick Gold το 2020, πραγματοποιώντας μια επένδυση που άλλαξε τη μακροχρόνια αποστροφή του Warren Buffett στο χρυσό.
Τα νέα ήταν «συγκλονιστικά στην αγορά χρυσού», είχε αναφερθεί τότε.
Σύμφωνα με τον CEO της Crescat Capital, προσθέτοντας έκθεση σε χρυσό και λαμβάνοντας κέρδη από ορισμένους από αυτούς τους highfliers οι επενδυτές θα ανταμειφθούν πλούσια όταν σταματήσει η αγορά bull.
Μάλιστα, ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτό το γράφημα για να δείξει πώς θα μπορούσαν οι επενδυτές να βρίσκονται σε κεντρικό σημείο.

Βασικά, οι μετοχές διαπραγματεύονται σε υψηλές αποτιμήσεις, ενώ τα εμπορεύματα, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν ποτέ τόσο υποτιμημένα.
«Η ρύθμιση έχει τεθεί σε εφαρμογή για έναν κεντρικό άξονα στη σχετική απόδοση αυτών των δύο κατηγοριών», έγραψε ο Smith.

Ανάλογες συνθήκες υπήρχαν με τις φούσκες του 1972 και του 2000

Ο Smith εξήγησε ότι οι επενδυτές θα προσπαθήσουν σύντομα να βάλουν τα χρήματά τους προς την υψηλότερη ανάπτυξη και τις χαμηλότερες ευκαιρίες αποτίμησης, και αυτό θα οδηγήσει σε μια μεγάλη απομάκρυνση από τις κορυφαίες μετοχές που οδήγησαν αυτήν την αγορά ταύρων σε επίπεδα ρεκόρ.
«Οι επενδυτές με αναλυτική σκέψη σύντομα θα εναλλάσσονται, εάν όχι, από τα ακριβά μετοχικά κεφάλαια της εποχής του αποπληθωρισμού και τους τίτλους σταθερού εισοδήματος και σε φθηνά περιουσιακά στοιχεία, δημιουργώντας μια αντιστροφή στην 30ετή φθίνουσα τάση της ταχύτητας του χρήματος», έγραψε ο Smith.
«Για να είμαι ειλικρινής, η αγορά χρυσού ή αργύρου δεν αποτελεί αντίθετη επενδυτική θέση σήμερα», έγραψε ο Smith.
«Υπάρχουν αρκετά άτομα που υποστηρίζουν ότι όλα τα νομίσματα fiat που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση είναι καταδικασμένα σε κάποιο επίπεδο υποτίμησης μέσω του πληθωρισμού λόγω του επιπέδου δημοσιονομικής και νομισματικής διευκόλυνσης και μη βιώσιμων ανισορροπιών χρέους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης