Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Έως το Σεπτέμβριο του 2021 η διανομή των 200 εκατομμυρίων εμβολίων των Pfizer και BioNTech

ΕΕ: Έως το Σεπτέμβριο του 2021 η διανομή των 200 εκατομμυρίων εμβολίων των Pfizer και BioNTech
Μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων καταγράφηκαν σε Ισπανία και Γερμανία
Έως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διανομή των αρχικών 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου Covid-19 που αναπτύσσουν οι Pfizer και BioNTech, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.
«Η διανομή των 200 εκατ. δόσεων θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως τον Σεπτέμβριο του 2021», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την προμήθεια 100 εκατ. δόσεων επιπλέον.
Η διαδικασία παράδοσης των εμβολίων γίνεται με καθυστέρηση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Γερμανία.
Ειδικότερα, στην Ισπανία η δεύτερη παράδοση των εμβολίων της Pfizer θα γίνει με μία ημέρα καθυστέρηση και θα φθάσουν την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.
Εν τω μεταξύ ανάλογες καθυστερήσεις υπήρξαν και στην Γερμανία σε αρκετές πόλεις, καθώς περίπου 1.000 δόσεις εμβολίου των Pfizer/ BioΝTech δεν είχαν πιθανότατα διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης