Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σταδιακό άνοιγμα για άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας

Κίνα: Σταδιακό άνοιγμα για άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας
Η Κίνα προσδοκά ξένες επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, των ημιαγωγών και του 5G
Επέκτεινε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 τον κατάλογο των παραγωγικών δραστηριοτήτων στις οποίες θα επιδιώξει να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις ο αρμόδιος κρατικός φορέας για το οικονομικό σχεδιασμό της Κίνας, με τον συνολικό αριθμό των δραστηριοτήτων να ανέρχεται σε 1.235 σε σύγκριση με 1.108 στον προηγούμενο σχετικό κατάλογο.
Η Κίνα θα επιδιώξει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις σε προηγμένες μεθόδους βιομηχανικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων τεχνητής νοημοσύνης, των ημιαγωγών και του 5G, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Συμφωνία με την Ευρώπη

Την ίδια ώρα, οι διεργασίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνία με την ΕΕ για την προσέλκυση επενδύσεων συνεχίζονται.
Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να κάνουν κοινές προσπάθειες για την αμοιβαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επίτευξη μιας διμερούς επενδυτικής συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου (MOC) στο Πεκίνο στις @5 Δεκεμβρίου 2020 .
Το Πεκίνο είναι δεσμευμένο στην προώθηση του ανοίγματος υψηλού επιπέδου της κινεζικής οικονομίας, ενώ θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση της εξυπηρέτησης των κινεζικών συμφερόντων ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης.
Η Κίνα έχει τους δικούς της ρυθμούς, αλλά και τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής, ισορροπημένης και υψηλού επιπέδου επενδυτικής συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου του MOC, απαντώντας διαδικτυακά σε μία δημοσιογραφική ερώτηση, αναφορικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Κίνας- ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης