Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της Alibaba μετά την επίθεση του Πεκίνου

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της Alibaba μετά την επίθεση του Πεκίνου
Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση της Alibaba έχει χάσει 230 δισ. δολάρια – Δεν συγκράτησε την πτώση η αύξηση του ύψους του προγράμματος επαναγοράς μετοχών στα 10 δισ. δολ.
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 οι μετοχές της Alibaba, με απώλειες πάνω από 7% στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κονγκ, παρότι ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου αύξησε το ύψος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών στα 10 δισ. από 6 δισ. δολάρια.
Αιτία η νέα «εκστρατεία» των αρχών του Πεκίνου, θέτοντας στο στόχαστρο την Ant Group, θυγατρική της Alibaba, κατηγορώντας την για παραβίαση των κανονισμών περί ανταγωνισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Reuters και CNBC.
Είχε προηγηθεί η αιφνίδια απόφαση των κινεζικών αρχών να μην επιτρέψουν την αρχική δημόσια εγγραφή, ύψους 37 δισ. δολαρίων, της Ant Group στα χρηματιστήρια Σαγκάης και Χογκ Κονγκ.

Πλήγμα στον Jack Ma

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε από την Ant Group να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων δανεισμού και καταναλωτικής χρηματοδότησης, σε ένα ακόμη χτύπημα για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή, Jack Ma.
Η ανακοίνωση για την αύξηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη διολίσθηση των μετοχών της Alibaba, που υποχωρούσαν σε χαμηλά εξαμήνου, συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες εταιρείες του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου.
H Alibaba και ανταγωνιστές της, όπως η Tencent Holdings, δέχονται πιέσεις από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες έχουν θορυβηθεί από την ταχύτητα με την οποία αυξάνονται οι εκατομμύρια χρήστες, καθώς και η επιρροή που ασκούν στην καθημερινή ζωή στην Κίνα.
Εν μέσω ρευστοποιήσεων, η κεφαλαιοποίηση της Alibaba έχει χάσει 230 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης