Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετά τις πιέσεις, ο Trump υπέγραψε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολαρίων

tags :
ΗΠΑ: Μετά τις πιέσεις, ο Trump υπέγραψε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολαρίων
Κατόπιν έντονων πιέσεων από μέλη του Κογκρέσο
Υπέγραψε τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 900 δις δολαρίων, ύστερα από έντονες πιέσεις που δέχθηκε από μέλη του Κογκρέσου, τόσο από Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους.
Επιπλέον, ο Trump υπέγραψε και το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους, του επιλεγόμενου shutdown.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump είχε αρνηθεί να υπογράψει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας με 900 δις δολάρια, αφού το είχε χαρακτηρίσει ως αληθινή ντροπή και ζητώντας τροποποιήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των αμερικανικών νοικοκυριών, όπως για παράδειγμα να αυξηθεί από τα 600 δολάρια στα 2.000 δολάρια η ενίσχυση για τους Αμερικάνους που έχουν πληγεί οικονομικά από την επιδημία του κορωνοϊού.
Μάλιστα είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να προχωρήσει σε διορθώσεις, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα το μπλόκαρε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής παίζοντας γκολφ, δεν έδωσε κάποια εξήγηση για την αλλαγή της στάσης του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης