Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στη Δυτική Αττική τελέστηκε ένα έγκλημα κατά της εργατικής τάξης

Τζανακόπουλος: Στη Δυτική Αττική τελέστηκε ένα έγκλημα κατά της εργατικής τάξης
"Είμαστε η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την υγειονομική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας", τονίζει ο Δ. Τζανακόπουλος
Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών που αυτή φέρνει, κάνει λόγο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», αναφορικά με την κατάσταση στη Δυτική Αττική, μιλά για «έγκλημα που τελέστηκε κατά της εργατικής τάξης», καθώς «εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας την οποία η κυβέρνηση από επιλογή άφησε πλήρως ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους».
«Είμαστε η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την υγειονομική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας σύμφωνα με το Bloomberg, με τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων σύμφωνα με τη Eurostat και αναμένεται να έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, θέτοντας το ερώτημα «αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της πολιτικής αποτυχίας τι είναι αλήθεια;».
Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, να μην προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, να αφήσει ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να αδιαφορήσει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Εκτιμά ότι «ένα τρίτο κύμα είναι μάλλον αναπόφευκτο, καθώς η κυβέρνηση ούτε αυτή τη φορά προετοίμασε τον κρατικό μηχανισμό, τις δομές του κοινωνικού κράτους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό το πιθανότατο ενδεχόμενο».
Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει πως η μη στήριξη των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διάρκεια του lockdown, είναι αποτέλεσμα των ιδεολογικών επιλογών της ΝΔ.
Τονίζει ότι «χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη στροφή στην οικονομική πολιτική», με «μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, έκτακτο κοινωνικό εισόδημα για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες», ώστε «να αποφύγουμε μια νέα ανθρωπιστική κρίση που είναι προ των πυλών αν δεν είναι ήδη εδώ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης