Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοΐός: Η Ευρώπη θωρακίζεται με εμβόλια - Ξεκινούν (27/12) οι εμβολιασμοί - Πάνω από 1,75 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως, νέα μετάλλαξη στη Νιγηρία

Κορωνοΐός: Η Ευρώπη θωρακίζεται με εμβόλια - Ξεκινούν (27/12) οι εμβολιασμοί -  Πάνω από 1,75 εκατ. οι θάνατοι παγκοσμίως, νέα μετάλλαξη στη Νιγηρία
Μια νέα παραλλαγή του Covid - 19, διαφορετική από εκείνη που εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική, αλλά με ορισμένες μεταλλάξεις παρόμοιες με εκείνες που έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφηκε στη Νιγηρία
Ξεπέρασαν τα 80εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοΐού παγκοσμίως, με την ανθρωπότητα να θρηνεί πάνω από 1.75 εκατομμύρια θύματα της νόσου μέσα στο 2020 και την πανδημία να καλπάζει ανεξέλεγκτη.
Με κρούσματα μολύνσεων να έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019, η ανθρωπότητα στρέφει τις ελπίδες της στα εμβόλια που έχουν ξεκινήσει ήδη σε ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία και τους πρώτους εμβολιασμούς που αναμένεται να αρχίσουν μαζικά από την Κυριακή 27/12 στις χώρες της ΕΕ.
Την ίδια ώρα,  προβληματισμό προκαλεί η νέα μετάλλαξη του ιού, που ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε στη Νιγηρία.
Πρόκειται για μετάλλαξη που έχει βασικές διαφορές από εκείνη που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική αλλά έχει ομοιότητες με εκείνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, στην Ιταλία η μετάλλαξη του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίσθηκε το Σάββατο 26/12  και σε έξι επιβάτες που είχαν επιστρέψει στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις.
Επίσης, ακόμα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, αλλά και δυο στη νότια ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Προμηθεύεται με εμβόλια η Ευρώπη

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν το Σάββατο (26/12) τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech μετά τη συμφωνία των εταρειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran ανακοίνωσε ότι η αρμόδια αρχή Υγείας (HAS) της χώρας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στην επικείμενη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.
Η Γαλλία παρέλαβε σήμερα (26/12) τις πρώτες δόσεις της και τις αποθήκευσε σε τοποθεσία σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με το δίκτυο Europe 1.
Ο εμβολιασμός ξεκινά την Κυριακή (27/12) στη Γαλλία, όπου πάνω από 62.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε δύο μονάδες για ηλικιωμένους, στο Σεβράν (βόρεια του Παρισιού) και στη Ντιζόν (ανατολικά).

Ιταλία: Στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης τα εμβόλια – Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστεί πρώτη μια νοσοκόμα

Στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων “Lazzaro Spallanzani” της Ρώμης έφρασε η πρώτη παρτίδα  9.750 εμβολίων που προορίζεται για τους Ιταλούς γιατρούς, νοσοκόμους και ηλικιωμένους.
Με τη βοήθεια 5 στρατιωτικών αεροσκαφών και 250 στρατιωτών ξεκινά η μεταφορά σε ειδικά εξοπλισμένα κέντρα των 20 περιφερειών της χώρας.
Αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο να παραδοθούν σχεδόν δυο εκατομμύρια φιαλύδια εμβολίου σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.
Στην πρώτη φάση εμβολιασμού, άμεση προτεραιότητα θα έχει το προσωπικό των νοσοκομείων, των οίκων ευγηρίας και οι ηλικιωμένοι.
Τους επόμενους 21 μήνες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ιταλία  βάσει του μέχρι τώρα προγράμματος, θα μπορέσει συνολικά να λάβει 202 εκατομμύρια φιάλες εμβολίου από σειρά φαρμακευτικών εταιριών.
Πρώτη θα εμβολιαστεί την Κυριακή 27/12 στις 7 το πρωί, τοπική ώρα, μια 28χρονη νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Βέλγιο

Περίπου 19.500 δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με το δίκτυο πανεπιστημιακών νοσοκομείων Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), μεταφέρθηκαν με φορτηγό-ψυγείο από το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου.
«Είναι ιστορική στιγμή, πρόκειται για τις πρώτες δόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νοσοκομειακών φαρμακείων του δικτύου Frank Que.

Αυστρία: Την Κυριακή 27/12 παρουσία Kurz οι πρώτοι εμβολιασμοί

Την Κυριακή 27/12 θα γίνουν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης οι πρώτοι εμβολιασμοί, παρουσία του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου S. Kurz και μελών της κυβέρνησης.
Οι εμβολιασμοί θα γίνουν το πρωί στις 9:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας)της Κυριακής σε πέντε εθελοντές, άνω των 80 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Θα ακολουθήσει το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στο Φαβορίτεν, στον δέκατο τομέα της Βιέννης, ο επόμενος εμβολιασμός που θα γίνει στον διευθυντή του τμήματος λοιμώξεων του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου 26/12 με ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό-ψυγείο, συνοδευόμενο από αστυνομικά οχήματα, έφθασαν με ασφάλεια στη Βιέννη, οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech/Pfizer, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.
Η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου είχε ξεκινήσει στο Πουρς του Βελγίου, και στις 2:00 τα ξημερώματα μονάδες των ομόσπονδων αρχών κυκλοφορίας Βιέννης και 'Ανω Αυστρίας το παρέλαβαν στο συνοριακό σταθμό Σούμπεν της επαρχίας Σέρντινγκ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.
Η παράδοση έγινε στη συνέχεια στις φαρμακευτικές αποθήκες της Herba Chemosan στο Σίμερινγκ, τον ενδέκατο τομέα της Βιέννης, όπου και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία -74 βαθμών Κελσίου και από όπου θα διανεμηθούν σε ολόκληρη την Αυστρία.
Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Herba Chemosan, μόνο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου στο Σίμερινγκ, ενώ όλες οι άλλες θα παραδοθούν σε συνολικά 17 υποκαταστήματα σε όλη την Αυστρία.
Κατά τον ίδιο, ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς και οι γιατροί θα παραλαμβάνουν σετ με σύριγγες μαζί με το εμβόλιο, το οποίο, φθάνοντας στον τελικό χρήστη η θερμοκρασία του θα κυμαίνεται μεταξύ συν δύο και οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Εμβόλια και στη Σκανδιναβία

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 παραδόθηκαν επίσης στη Νορβηγία και τη Δανία.
Εικόνες από τα οχήματα παράδοσης των εμβολίων βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο NRK, οι πρώτες δόσεις θα διανεμηθούν στις επτά πιο πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Όσλο.

Πολωνία, Εσθονία και Ουγγαρία

Στην Πολωνία, τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNTech θα διανεμηθούν σε 72 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο 26/12 σε δημοσιογράφους ο Michal Kutserovsky, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας Αποθεμάτων Πρώτων Υλών.
Η Εσθονία ήταν επίσης από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που έλαβαν το εμβόλιο σήμερα το πρωί.
Η πρώτη παρτίδα που παραδόθηκε στο Ταλίν περιλαμβάνει 9.750 δόσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Postimees
Ο εμβολισμός του υγειονομικού προσωπικού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech άρχισε το Σάββατο 26/12στην Ουγγαρία, όπως δήλωσε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Η Ουγγαρία έλαβε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 26/12, το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του κορωνοϊού, το οποίο επαρκεί για τον εμβολιασμό 4.875 ανθρώπων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Συμφωνία Pfizer με την Τουρκία για 30 εκατ. δόσεις

Σε συμφωνία προχώρησαν η Τουρκία με την BioNTech για την αγορά 4,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η γερμανική εταιρεία με την Pfizer.
Η Τουρκία έχει επίσης την επιλογή να ζητήσει επιπλέον 30 εκατομμύρια δόσεις.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι οι πρώτες 550.000 δόσεις θα φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές Ιανουαρίου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η πρώτη συμφωνία της Τουρκίας για προμήθεια δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 έκλεισε με την Sinovac και προβλέπει προμήθεια 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Η Τουρκία μάλιστα εξηγώντας  την προτίμησή της στο κινεζικό εμβόλιο υποστήριξε ότι το προτιμάει γιατί το βρίσκει πιο ασφαλές καθώς παρασκευάζεται με βάση τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Το CoronaVac, ωστόσο, απαιτεί την χορήγηση δύο δόσεων, όπως τα περισσότερα εμβόλια που αναπτύσσονται κατά του Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που υπέγραψε η Τουρκία θα είναι αρκετό μόνο για 25 εκατομμύρια πολίτες από ένα πληθυσμό άνω των 83 εκατομμυρίων.
Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί εντός των προηγουμένων 72 ωρών σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο βρήκε αρνητικό.
Οι επιβάτες που δεν έχουν αυτήν τη βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε αεροσκάφη με προορισμό την Τουρκία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι επιβάτες που προέρχονται από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στην Τουρκία.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 80.070.327 και οι νεκροί σε 1.753.839
- Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 18.794.545 και σε νεκρούς με 330.509
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 190.488 και τρίτη σε κρούσματα με 7.448.560
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 147.343 και τέταρτο το Μεξικό με 121.837
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Ιταλία με 71.620 νεκρούς και στην έκτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 70.512 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 2.992.123 και πέμπτη η Γαλλία με 2.604.595
- Έκτo σε κρούσματα το Ηνωμένο Βασίλειο με 2.262.714, έβδομη η Τουρκία με 2.133.373 και όγδοη η Ιταλία με 2.038.759
- Ένατη η Ισπανία με 1.854.951 και δέκατη η Γερμανία με 1.645.316
Image


Γερμανία: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η μεταδοτικότητα


Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.455 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.627.103, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.
Παράλληλα, άλλοι 240 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 29.422 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

ΗΠΑ: Αδιάθετες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων – Ανέφικτος ο στόχος για 20 εκατ. εμβολιασμούς εντός του 2020


Αδιάθετες παραμένουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις ΗΠΑ, καθιστώντας ανέφικτο το στόχο της κυβέρνησης για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς εντός του 2020.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 23/12, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί, σχεδόν το ένα τρίτο των δόσεων που είχαν διατεθεί στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι πάνω από 9,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων – συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Moderna – έχουν σταλεί στις Πολιτείες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, αν και τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν και με το εμβόλιο της Moderna, τα CDC δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από αυτούς τους εμβολιασμούς, και συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχει ένα κενό στην ακριβή ενημέρωση του αριθμού των εμβολιασμών.
Παρόλο αυτά είναι ξεκάθαρο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών εξελίσσεται εξαιρετικά αργά, αν λάβει κανείς υπόψη του πως την περασμένη εβδομάδα διατέθηκαν σχεδόν 2,9 εκατομμύρια δόσεις και έγιναν μόλις 614.000 εμβολιασμοί.
Βάσει των στοιχείων από τα νοσοκομεία, οι εμβολιασμοί πράγματι άρχισαν με πολύ αργούς ρυθμούς την περασμένη Δευτέρα καθώς κύριο μέλημα ήταν να ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία προετοιμασίας των εμβολίων για χρήση και οι εργαζόμενοι που θα έκαναν τα εμβόλια να ακολουθήσουν όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Πάντως ο επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος των ΗΠΑ, Moncef Slaoui εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι τα διαθέσιμα στοιχεία για τους εμβολιασμούς υπολείπονται των πραγματικών δεδομένων.
Υπενθυμίζεται πως βάσει του σχεδιασμού 5,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna και άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις των Pfizer/BioNTech επρόκειτο να διατεθούν στις διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα.
Πάντως και υπό αυτά τα δεδομένα, ο στόχος της κυβέρνησης Trump να εμβολιάσει περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικάνους έως τα τέλη του έτους, φαντάζει τελείως ανέφικτος.

Προβληματισμός για τις αλλεργικές αντιδράσεις από το εμβόλιο

Εν τω μεταξύ, τον προβληματισμό τους για τις αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσιάζουν άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech διατυπώνουν Αμερικάνοι επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, ο, Moncef Slaoui ανέφερε ότι η συχνότητα των αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αναμενόταν, επισημαίνοντας ότι γίνονται συζητήσεις με τους κατασκευαστές των εμβολίων και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας προκειμένου να γίνουν περαιτέρω κλινικές δοκιμές σε πληθυσμούς που εμφανίζουν αλλεργίες.
Όπως είπε, οι κλινικές δοκιμές, θα βοηθούσαν στο να γίνει αντιληπτό το ποσοστό των αλλεργικών αντιδράσεων καθώς και τι είναι εκείνο που τις προκαλεί.
Image


Φιλιππίνες: Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η απαγόρευση αφίξεων από τη Βρετανία – Οι αρχές αξιολογούν τη χρήση του εμβολίου της Pfizer

Μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου παράτεινε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων,  Rodrigo Duterte, την απαγόρευση των αφίξεων ταξιδιωτών σε πτήσεις από τη Βρετανία.
Στο μεταξύ, οι Φιλιππίνες αξιολογούν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, στη Μανίλα.
Η Pfizer είναι η πρώτη εταιρία που ζήτησε την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής στις Φιλιππίνες για την έκτακτη χρήση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Harry Roque, εκπρόσωπο του προέδρου Rodrigo Duterte.
Θα χρειαστεί 21 ημέρες η αρμόδια υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων στις Φιλιππίνες για την αξιολόγηση και την έγκριση του εμβολίου, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει μόλις γίνουν διαθέσιμες ποσότητες του εμβολίου.
Σημειώνεται ότι οι Φιλιππίνες κατέγραψαν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από την COVID-19 στη Νοτιοανατολική Ασία, μετά την Ινδονησία.

Ιαπωνία: Απαγόρευση των αφίξεων ξένων πολιτών από τις 28/12 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Να απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισε η Ιαπωνία, μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού στις αφίξεις από τη Βρετανία, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Nikkei».

Ταξιδιώτης με το νέο στέλεχος του ιού και στη Σουηδία

Το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Σουηδία.
Πρόκειται για έναν Βρετανό ταξιδιώτη, όπως ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Υγείας.

Ιράν: Σε 330 πόλεις επεκτείνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

   
Σε 330 πόλεις με χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης της COVID-19 επεκτείνει το Ιράν τη νυχτερινή  απαγόρευση κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η πρόσφατη μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων και θανάτων από τον κορωνοϊό.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ, μέχρι τις 4:00 το πρωί,, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, Alireza Reisi, ήδη  εφαρμόζεται σε 108 πόλεις μεσαίου κινδύνου (πορτοκαλί), ενώ θα επεκταθεί και στις πόλεις χαμηλού κινδύνου (κίτρινο).
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές μεταξύ των Ιρανών.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκαν περίπου 100.000 πρόστιμα στη διάρκεια μιας νύχτας.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Sima Sadat Lari, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι καταγράφηκαν 134 θάνατοι από την COVID-19, κατά το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί και τον μικρότερο αριθμό θανάτων από την 13η Σεπτεμβρίου.
Συνολικά οι νεκροί από την νόσο στο Ιράν φτάνουν τους 54.574.
Το Ιράν δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 5.760 νέα περιστατικά μολύνσεων, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό μολύνσεων από τις 22 Οκτωβρίου.
Συνολικά τα κρούσματα στο Ιράν ανέρχονται στα 1.194.964.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης