Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στη Βιέννη οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου – Την Κυριακή 27/12 παρουσία Kurz οι πρώτοι εμβολιασμοί

Αυστρία: Στη Βιέννη οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου – Την Κυριακή 27/12 παρουσία Kurz οι πρώτοι εμβολιασμοί
Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε εθελοντές
Την Κυριακή 27/12 θα γίνουν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης οι πρώτοι εμβολιασμοί, παρουσία του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου S. Kurz και μελών της κυβέρνησης.
Οι εμβολιασμοί θα γίνουν το πρωί στις 9:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας)της Κυριακής σε πέντε εθελοντές, άνω των 80 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Θα ακολουθήσει το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στο Φαβορίτεν, στον δέκατο τομέα της Βιέννης, ο επόμενος εμβολιασμός που θα γίνει στον διευθυντή του τμήματος λοιμώξεων του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου 26/12 με ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό-ψυγείο, συνοδευόμενο από αστυνομικά οχήματα, έφθασαν με ασφάλεια στη Βιέννη, οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech/Pfizer, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.
Η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου είχε ξεκινήσει στο Πουρς του Βελγίου, και στις 2:00 τα ξημερώματα μονάδες των ομόσπονδων αρχών κυκλοφορίας Βιέννης και 'Ανω Αυστρίας το παρέλαβαν στο συνοριακό σταθμό Σούμπεν της επαρχίας Σέρντινγκ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.
Η παράδοση έγινε στη συνέχεια στις φαρμακευτικές αποθήκες της Herba Chemosan στο Σίμερινγκ, τον ενδέκατο τομέα της Βιέννης, όπου και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία -74 βαθμών Κελσίου και από όπου θα διανεμηθούν σε ολόκληρη την Αυστρία.
Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Herba Chemosan, μόνο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου στο Σίμερινγκ, ενώ όλες οι άλλες θα παραδοθούν σε συνολικά 17 υποκαταστήματα σε όλη την Αυστρία.
Κατά τον ίδιο, ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς και οι γιατροί θα παραλαμβάνουν σετ με σύριγγες μαζί με το εμβόλιο, το οποίο, φθάνοντας στον τελικό χρήστη η θερμοκρασία του θα κυμαίνεται μεταξύ συν δύο και οκτώ βαθμούς Κελσίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης