Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Tα τεστ και οι εμβολιασμοί θα ξαναφέρουν στους ανθρώπους ελευθερία

Kurz (Αυστρία): Tα τεστ και οι εμβολιασμοί θα ξαναφέρουν στους ανθρώπους ελευθερία
"Όλοι θα εξαντλούνταν εάν δεν υπήρχαν κάπως πιο φυσιολογικές φάσεις μεταξύ των lockdown", ανέφερε ο S. Kurz
«Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην μας έλθει ένα τρίτο κύμα, και εκείνο που ισχύει, είναι ότι τα τεστ και οι εμβολιασμοί θα ξαναφέρουν στους ανθρώπους ελευθερία», τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Sebastian Kurz.
Ο Kurz , σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF), άσκησε μερική αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις θα ήθελε αυστηρότερα μέτρα.
Κατά τον ίδιο, το γεγονός ότι οι Αυστριακοί βίωσαν διακυμάνσεις ανάμεσα σε lockdown και χαλάρωση «είναι απλώς η λογική μιας πανδημίας, καθώς οι πανδημίες συνήθως έρχονται σε κύματα και επομένως είναι φυσικό η φάση μεταξύ των κυμάτων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βιώσει κάποιος και πάλι περισσότερη ελευθερία».
«Αυτό ήταν απαραίτητο οικονομικά και κοινωνικά, διότι όλοι θα εξαντλούνταν εάν δεν υπήρχαν κάπως πιο φυσιολογικές φάσεις μεταξύ των lockdown», σημείωσε.
Ο Kurz εμφανίστηκε  βέβαιος ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή στη συνεπή δράση από το πρώτο lockdown, καθώς, όπως ανέφερε , υπάρχει κάτι σαν ένα «πανδημικό παράδοξο», όπου, από τη στιγμή που έχει αποτραπεί ένας κίνδυνο, αρχίζει κανείς να υποτιμά τον κίνδυνο.
«Λόγω όλων των επικρίσεων, άρχισα ακόμη και ο ίδιος να έχω αμφιβολίες και να σκέφτομαι, μήπως αντιδράσαμε πολύ σκληρά, και ίσως θα ήταν καλύτερα να ενεργήσουμε πιο ήπια», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι τότε στο δεύτερο κύμα πληρώθηκε το αντίτιμο για την καθυστέρηση, ενώ για το τώρα υπογράμμισε πως θεωρεί σημαντική την συνεπή εφαρμογή των μέτρων του lockdown που ισχύει στην Αυστρία.
Ακόμη, ο Αυστριακός καγκελάριος ανέφερε ότι  «τώρα, ειδικά όσον αφορά τον εμβολιασμό, οι ειδικοί πρέπει να εξηγήσουν γιατί ο εμβολιασμός είναι στην πραγματικότητα τόσο ασφαλής όσο οποιοσδήποτε άλλος εμβολιασμός».
«Η γνώση ότι ο εμβολιασμός μας φέρνει πίσω τις παλιές ελευθερίες, θα εξασφάλιζαν τη βιώσιμη επιτυχία του εμβολιασμού», τόνισε ο Kurz.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης