Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο ναυάγιο στο Κογκρέσο - Μπλόκαραν το επίδομα των 2 χιλ. δολαρίων οι Ρεπουμπλικανοί

ΗΠΑ: Νέο ναυάγιο στο Κογκρέσο - Μπλόκαραν το επίδομα των 2 χιλ. δολαρίων οι Ρεπουμπλικανοί
Αν και ο Trump ήταν αυτός που ζήτησε αύξηση του επιδόματος, το κόμμα του δεν τον στήριξε
Νέο ναυάγιο για το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης υπήρξε στις ΗΠΑ παραμονή Χριστουγέννων, με τους Ρεπουμπλικανούς να απορρίπτουν το αίτημα των Δημοκρατικών και του προέδρου Donald Trump για αύξηση του επιδόματος στα 2.000 δολάρια, από 600 δολάρια που είχε αρχικά συμφωνηθεί.
Οι Ρεπουμπλικάνοι την Πέμπτη αντιτάχθηκαν στην προσπάθεια του αρχηγού της πλειοψηφίας του Σώματος Steny Hoyer να αντικαταστήσει τις πληρωμές 600 δολαρίων στην τελευταία νομοθεσία περί ανακούφισης πανδημίας με τις πληρωμές 2.000 δολαρίων που ζήτησε ο Trump.
Οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν ξανά στις 28 Δεκεμβρίου, με παρόμοιο νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε πλήρη ψηφοφορία στο Σώμα.
«Οι Δημοκρατικοί του Σώματος και της Γερουσίας έχουν αγωνιστεί επανειλημμένα για μεγαλύτερη στήριξη στον αμερικανικό λαό, τους οποίους οι Ρεπουμπλικάνοι του Σώματος και της Γερουσίας έχουν απορρίψει επανειλημμένα - πρώτα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας, όταν είπαν ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 600 δολάρια και τώρα, με αυτήν την πράξη από τον Donald Trump», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi.
Υπενθυμίζεται πως κατόπιν αντίδρασης και κατόπιν παραίνεσης του απερχόμενου προέδρου Trump τα επιδόματα στα αμερικανικά νοικοκυριά θα φτάνουν τα 2.000 δολ. σε εβδομαδιαία βάση.
Βέβαια, η πρόεδρος του Σώματος τόνισε σε επιστολή προς τους συναδέλφους της την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ότι θα χρειαστεί η έγκριση του Ρεπουμπλικανικού ηγέτη Kevin McCarthy για να προχωρήσει η αύξηση των τσεκ σε 2.000 δολ. από τα 600 δολ. που ήταν μέρος του πανδημικού πακέτου το οποίο εγκρίθηκε αργά τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης