Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Μήπως ο Fauci έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη για την ανοσία της αγέλης; - Πρέπει να εμβολιαστεί το 80%-90% του πληθυσμού

New York Times: Μήπως ο Fauci έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη για την ανοσία της αγέλης; - Πρέπει να εμβολιαστεί το 80%-90% του πληθυσμού
Επίμαχο ζήτημα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να αποκτήσει ανοσία έναντι του κορωνοιού - μέσω μόλυνσης ή εμβολιασμού - για να εξαφανιστεί η ασθένεια.
Ο Anthony Fauci ο επικεφαλής στην ενημέρωση για τον κορωνοιό στις ΗΠΑ φέρεται να έχει παραπλανήσει την αμερικανική κοινή γνώμη.
Οι δημοκρατικοί τον ενέκριναν να παραμείνει στην θέση του, παρ΄ ότι ο D. Trump ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σοβαρές αμφιβολίες για τον Fauci ο οποίος όπως οι περισσότεροι επιδημιολόγοι φάσκουν και αντιφάσκουν και αυτοαναιρούνται.
Ο Fauci φαίνεται να παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε σχετικά με την ανοσία της αγέλης για τον COVID-19 προκειμένου να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.
Επίμαχο ζήτημα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να αποκτήσει ανοσία έναντι του κορωνοιού - μέσω μόλυνσης ή εμβολιασμού - για να εξαφανιστεί η ασθένεια.

Το 60% έγινε 80% ή 85%

Στην αρχική φάση ο Fauci ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι απαιτείται ανοσία της αγέλης σε ποσοστό του πληθυσμού κάθε χώρας «60%-70%».
Πριν από ένα μήνα, ωστόσο, η εκτίμηση του Fauci αναθεωρήθηκε υψηλότερα - στο 70% με 75% και πιο πρόσφατα μιλώντας στο CNBC το 60% έγινε 80% με 85%.
 Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο Fauci ουσιαστικά είπε ότι παραπλάνησε εξαιτίας των σκεπτικιστών για το εμβόλιο.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Fauci αναγνώρισε ότι είχε σκόπιμα μετακυλήσει τον στόχο για το ποσοστό των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης.

Μπορεί και 90%

Ο Fauci δικαιολογήθηκε εν μέρει βασισμένος στα νέα επιστημονικά στοιχεία, και εν μέρει στην άποψη που έχει διαμορφώσει σχετικά με τους σκεπτικιστές κατά του εμβολίου.
Μάλιστα δεν απέκλεισε να χρειαστεί σχεδόν το 90% του πληθυσμού να εμβολιαστεί για να αποκτηθεί ανοσία για να σταματήσει ο ιός - σχεδόν όσο χρειάζεται για να σταματήσει η επιδημία της ιλαράς.
Ερωτηθείς για τα συμπεράσματα του Fauci, εξέχοντες επιδημιολόγοι είπαν ότι μπορεί να αποδειχθεί σωστός.
Η αρχική εκτίμηση από 60% έως 70% ήταν σχεδόν αναμφίβολα πολύ χαμηλό, είπαν, και όσο ο ιός γίνεται πιο μεταδοτικός, θα χρειαστεί μεγαλύτερη ανοσία της αγέλης για να τον σταματήσει.
Ο Fauci είπε ότι πριν από εβδομάδες, δίστασε να αυξήσει δημόσια την εκτίμησή του επειδή πολλοί Αμερικανοί φαινόταν διστακτικοί για τα εμβόλια, τα οποία θα πρέπει να αποδεχτούν σχεδόν καθολικά για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης καθολικά.
Και με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τώρα ότι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν ο Fauci – ο κατά τα άλλα σοβαρός ιατρός των ΗΠΑ – άλλαζε άποψη κατά το δοκούν.
Όταν οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς θα εμβολιάζονταν, έλεγα ότι η ανοσία της αγέλης για να επιτευχθεί θα έπρεπε να εμβολιαστεί το 70% με 75% του πληθυσμού.
Στη συνέχεια, όταν νέες έρευνες έδειχναν ότι και με 60% ή περισσότερο μπορεί να υπάρξει ανοσία της αγέλης σκέφτηκα, «μπορώ να το προωθήσω λίγο», οπότε το πήγα στο 80% με 85%» «Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό.
Νομίζω ότι το πραγματικό εύρος κυμαίνεται μεταξύ 70% και 90%. Αλλά, δεν πρόκειται να πω 90% γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να αποθαρρύνει τους Αμερικανούς.
Πάντως ορισμένοι επικρίνουν τον Fauci με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί η κοινωνία να εμπιστευτεί την επιστήμη επειδή οι επιστήμονες συνεχίζουν να λένε ψέματα και στη συνέχεια να λένε, «ήταν απλώς ένα ευγενές ψέμα, λυπάμαι γι 'αυτό»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης