Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Η Γερμανία μετρά αντίστροφα για το εμβόλιο με γεμάτα αποτεφρωτήρια και φόβους για δολιοφθορές

Deutsche Welle: Η Γερμανία μετρά αντίστροφα για το εμβόλιο με γεμάτα αποτεφρωτήρια και φόβους για δολιοφθορές
Φόβοι για διαδηλώσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων - Έκκληση των εντατικολόγων: τηρείστε τα μέτρα δεν αντέχει το σύστημα Υγείας τρίτο κύμα μολύνσεων
Λίγες μέρες πριν τους πρώτους εμβολιασμούς, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, οι Γερμανοί γιατροί κάνουν έκκληση στην κοινή λογική των πολιτών τις ημέρες των γιορτών.
“Ακόμη και τα γρήγορα τεστ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης” είπε ο Klaus Reinhardt, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γιατρών σε εφημερίδα.
“Ναι μεν έχουν λόγο ύπαρξης, κυρίως πριν από μια οικογενειακή συνάθροιση, αλλά τα αποτελέσματά τους είναι προσωρινά, απεικονίζουν μια κατάσταση εκείνη τη στιγμή και δεν προδικάζουν απαραίτητα ότι και την επόμενη το ίδιο τεστ θα είναι αρνητικό.
Το σύστημα υγείας δεν πρόκειται να αντέξει τυχόν τρίτο, ακόμη πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας”.
Αλλά και ο επικεφαλής του Συνδέσμου Εντατικολόγων Uwe Jansen έκανε έκκληση εξ ονόματος των συναδέλφων του να μειωθούν δραστικά οι επαφές αυτές τις ημέρες.
“Εμείς, οι εντατικολόγοι, παρακαλούμε τους πολίτες, καλύτερα να μην επισκεφθούν γιαγιάδες και παππούδες αλλά να μείνουν στο σπίτι" δήλωσε.

Φόβοι για διαδηλώσεις και δολιοφθορά

Οι υπερήλικες στους οίκους ευγηρίας θα είναι και η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα που θα εμβολιαστεί.
Τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την επικράτεια είναι μεν έτοιμα, αλλά θα παρεμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε στην DW εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής στη Βόννη, υπηρεσία που συνέβαλε στο στήσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα γίνεται εμβολιασμός στα γηροκομεία από κινητές μονάδες.
Τα εμβόλια μεταφέρονται, όπως μας είπε, σε κοινά ψυγεία και δεν χρειάζονται για τη ολιγόωρη μεταφορά θερμοκρασιακές συνθήκες των -70 βαθμών Κελσίου.
Το Ινστιτούτο Paul Elrich που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο του εμβολίου, ανακοίνωσε ότι ήδη από την Τρίτη 22.12 δόθηκε το πράσινο φως για το πρώτο φορτίο του εμβολίου Biontech/Pfizer με 4,1 εκ. δόσεις.
Από τη βελγική πόλη Ποουρς επρόκειτο να ξεκινήσουν ειδικά φορτηγά με το πολύτιμο φορτίο για να μοιραστεί στα ομόσπονδα κρατίδια, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Biontech.
Οι πρώτες 152.125 δόσεις θα φτάσουν το Σάββατο στη Γερμανία, μία ημέρα πριν την έναρξη των εμβολιασμών, σε μια κεντρική αποθήκη.
Πάντως λεπτομέρειες για τη διαδικασία, το δρομολόγιο και τους χώρους φύλαξης δίνονται αυτή την χρονική στιγμή με το σταγονόμετρο “για λόγους ασφαλείας”.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer στη μεταφορά συμμετέχει και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία BP για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς απρόοπτα.
Είναι σαφές ότι οι αρχές φοβούνται κρούσματα δολιοφθοράς και διαδηλώσεις από τους αρνητές των μέτρων. Για να αποφευχθούν απρόοπτα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας Reiner Went ζήτησε από τα ομόσπονδα κρατίδια να πάρουν μέτρα απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
“Χρειαζόμαστε τέτοια μέτρα τόσο για τη διαδρομή όσο και για τους τόπους φύλαξης” είπε στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse„.
Το εμβόλιο είναι πολύτιμο αγαθό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα για να το προστατεύσουμε, αν και είναι αυτονόητο, δυστυχώς δεν μπορούμε να εκκινούμε με αυτό ως βάση”.

Γεμάτα τα αποτεφρωτήρια στην πόλη Τσιτάου

Ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμη κι όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Η επιδημιολογική εικόνα στη Γερμανία παραμένει και τις ημέρες των εορτών εξαιρετικά τεταμένη. Πάνω από 800 νεκροί και 32.195 κρούσματα σε 24 ώρες ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Robert Koch.
Ο μέσος όρος του δείκτη μεταδοτικότητας επτά ημερών είναι 196,2 ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή ελάχιστα κάτω του ανώτατου ορίου των 197,6 της περασμένης Τρίτης.
Η Σαξονία είναι με απόσταση το μεγαλύτερο Hotspot κορωνοϊού της Γερμανίας με πάνω από 500 νεκρούςαπό  Covid σε 7 ημέρες.
Λόγω της δραματικής κατάστασης στην πόλη Τσιτάου, οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται προσωρινά εκτός αποτεφρωτηρίου μέχρις ότου βρεθεί η επόμενη ευκαιρία για την αποτέφρωση.
Οι υπηρεσίες της πόλης λόγω των εξαιρετικών συνθηκών θα παραμείνουν και την ημέρα των Χριστουγέννων ανοιχτές για να δίνουν πιστοποιητικά θανάτου.
“Οι συνάδελφοι έχουν οργανώσει βάρδιες, οργανωτικά βρισκόμαστε στο τελευταίο σημείο των δυνατοτήτων μας και παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να έχουν κατανόηση” είπε ο δήμαρχος της πόλης Thomas Tschenker.

Ο τοπικός πρωθυπουργός της Σαξονίας Michale Kretschmer προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα πανδημίας.
“Το προβληματικό είναι ότι αυτό το κύμα θα συσσωρευθεί στο ήδη υπάρχον που είναι είναι υψηλό, βρισκόμαστε ενώπιον δέκα σκληρών εβδομάδων πανδημίας, η τρίτη θα μπορούσε να γίνει εμφανής ανάμεσα στις 10 και 15 Ιανουαρίου.
Παράγοντες της οικονομίας προειδοποιούν ότι η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει ένα τρίτο Lockdown.
Έτσι μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός.
Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn είπε ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι όλοι οι Γερμανοί πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε εμβόλια, εφόσον εκείνα που βρίσκονται στην τελική φάση δοκιμών πάρουν μέχρι τότε έγκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης