Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Putin, Dmitry Peskov σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική για την ενεργιακή ασφάλεια
Οι ήδη ισχύουσες και οι επαπειλούμενες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 αποσκοπούν στο να δυσχεράνουν στο μέγιστο βαθμό την υλοποίηση του σημαντικού ενεργειακού έργου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι Ρωσία και Ευρώπη ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση του έργου, που είναι τόσο σημαντικό για την ενεργειακή ασφάλεια.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν προλαβαίνει η κυβέρνηση να σταματήσει την κατασκευή του έργου, ο Peskov είπε: «Στην περίπτωση αυτή προκειται… να δούμε το φλυτζάνι του καφέ και να μαντέψουμε.
Έχουμε τα δικά μας ζητήματα και τα λύνουμε».

Επανεκκίνηση 

Την Τετάρτη (23/12) το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Donald Trump, μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων τις επόμενες εβδομάδες που αφορούν τον αγωγό και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους συμμάχους της και τις ιδιωτικές εταιρείες να σταματήσουν τις εργασίες που βοηθούν στην κατασκευή του αγωγού.
Οι εργασίες κατασκευής του Nord Stream-2 στην ανεξάρτητη οικονομική ζώνη (AOZ) της Γερμανίας, στη Θάλασσα της Βαλτικής, ξανάρχισαν αυτόν τον μήνα και αναμένεται να συνεχιστούν στα ύδατα της Δανίας από τις 15 Ιανουαρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης