Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο για Συμφωνία Brexit: Το... 2021 θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου

Ευρωκοινοβούλιο για Συμφωνία Brexit: Το... 2021 θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλύσει λεπτομερώς την συμφωνία Βρετανίας και Βρυξελλών και αποφασίσει αν θα την εγκρίνει ή όχι, με τη νέα χρονιά
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρέτισε την εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Βρυξελλών, που επιτεύχθη σήμερα 24 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι θα την αναλύσει λεπτομερώς προτού αποφασίσει αν θα την εγκρίνει ή όχι, με τη νέα χρονιά.
Η συμφωνία «μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας νέας εταιρικής σχέσης», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Σώματος, David Sassoli.
Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε τη λύπη του επειδή οι μακρόχρονες διαπραγματεύσεις και το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία την τελευταία στιγμή δεν αφήνουν χρόνο ώστε να διενεργεί ο πρέπων κοινοβουλευτικός έλεγχος πριν από το τέλος του έτους.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλύσει τώρα τη συμφωνία λεπτομερώς προτού αποφασίσει αν θα δώσει τη συγκατάθεσή του, με το νέο έτος.
Θα ενεργήσουμε με υπευθυνότητα για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση στους πολίτες και να αποτρέψουμε το χάος ενός σεναρίου χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε.
Το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αναγκαίο ώστε να τεθεί επισήμως σε ισχύ η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης