Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ: Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η εικόνα της οικονομίας θα είναι τραγική

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ: Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η εικόνα της οικονομίας θα είναι τραγική
Συνέντευξη του προέδρου του ΕΕΑ στον Alpha 98,9
Στη ζοφερή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στα επιπλέον μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη στήριξή τους αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).
«Η μείωση του ενοικίου κατά 80% για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι πολύ σημαντικό μέτρο, είναι πολύ θετικό.
Το χαιρετίσαμε και με ανακοίνωση από το Επιμελητήριο, ήταν και μια απαίτηση της αγοράς και το είδαμε πολύ θετικά γιατί όντως αποτελεί μια μεγάλη ανάσα.
Και αποτελεί ανάσα γιατί ένα μεγάλο μέρος, ειδικά των επιχειρήσεων που είναι στα κέντρα των πόλεων, είναι το ενοίκιο και ασφαλώς είναι ένα θετικότατο μέτρο και έτσι το αντιμετωπίσαμε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΕΑ.
«Για να αντέξουν οι εργαζόμενοι στο μέλλον, θέλω να επαναφέρω την πρόταση που συζητήθηκε γιατί τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τηλεδιασκέψεις με το σύνολο και των υπουργών και των κομμάτων.
Αν δεν καταφέρουμε να πληρώσουμε το μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, τον ΕΦΚΑ, δηλαδή, όπως τον καταλαβαίνει ο κόσμος, τότε πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν.
Επαναφέρουμε λοιπόν την πρόταση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει στους πληττόμενους κλάδους, σε αυτούς που “κλείνει” με λίγα λόγια, να πληρωθεί το μη μισθολογικό κόστος από την πολιτεία κι έτσι και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις να αντέξουν.
Γιατί πολύ φοβάμαι ότι κανείς εκ των κυβερνώντων δεν αντιλαμβάνεται το κόστος της καταστροφής.
Τον Φλεβάρη-Μάρτη που μας έρχεται η εικόνα της οικονομίας μας θα είναι τραγική, με μια αγορά η οποία καταρρέει.
Βεβαίως πρώτα βάζουμε το επιδημιολογικό θέμα, αλλά η οικονομία δεν θα αντέξει αυτά τα lockdowns, τον περιορισμό τόσο διάστημα γιατί δεν θα υπάρξουν οι αντοχές ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις και τις πολύ μικρές ώστε να μπορέσουν να τα καταφέρουν», τονίζει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο