Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Πρόθεση μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1 – Δεν αποτελούν εστία μόλυνσης

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Πρόθεση μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1 – Δεν αποτελούν εστία μόλυνσης
Τις επόμενες ημέρες οι οριστικές αποφάσεις είπε η κα.Ζαχαράκη
Τη θέση ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν από τις 8 Ιανουαρίου τα σχολεία διατύπωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία υποστήριξε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια Επιτροπή.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα για το εάν θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα δημοτικά και τα γυμνάσια και τα λύκεια, η κα.Ζαχαράκη τόνισε ότι «αν το επέτρεπε η Επιτροπή θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».
«Τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4% με 0,5%» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας.
Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση η κα.Ζαχαράκη δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών».
«Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα» υποστήριξε η κα.Ζαχαράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο