Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στην Ασία με εξαίρεση την Κίνα - «Βουτιά» 8% στη μετοχή της Alibaba

Ήπια άνοδος στην Ασία με εξαίρεση την Κίνα - «Βουτιά» 8% στη μετοχή της Alibaba
Η μετοχή της Alibaba υποχωρούσε 8%, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα προχωρήσουν σε έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές
Με κέρδη διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία των Χριστουγέννων, με όχημα τις προσδοκίες για εμπορική συμφωνία στο Brexit.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Alibaba υποχωρούσε 8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα προχωρήσουν σε έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 3.708 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,54%), στις 26.668 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,51%, στις 1.774 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή άνοδο 0,16% στις 26.386 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,6% στις 3.363 μονάδες.  
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,7% στις 46.763 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 48,2 δολ. το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 0,2% στα 51,36 δολ. το βαρέλι.

Πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία για το Brexit

Ύστερα από έναν μαραθώνιο μηνών που εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο, ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές τους σχέσεις στη μετά Brexit εποχή.
Κορυφαία κυβερνητική πηγή από την πλευρά της Μ. Βρετανίας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Boris Johnson είναι έτοιμος να σφραγίσει τη συμφωνία με την ΕΕ και ενώ δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα.
Αλλά και από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Eric Mamer υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit θα συνεχιστούν «όλη τη νύχτα».
«Η δουλειά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα», ανέφερε ο εκπρόσωπος μέσω Twitter, προτείνοντας σε όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση, η οποία πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού, «να κοιμηθούν λιγάκι».
«Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί», επεσήμανε ο Mamer αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης