Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στο real estate παρά την πανδημία

Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στο real estate παρά την πανδημία
Δεν έχει μπει φρένο σε καμία μεγάλη επένδυση που είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν την πανδημία.
Δεν έχει μπει φρένο σε καμία μεγάλη επένδυση που είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν την πανδημία.
Αυτό υποστηρίζουν στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το κλάδο του real estate να πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις καθώς έργα ανάοπτυξης ακινήτων άνω των 700 εκατ. Ευρώ που είχαν δρομολογηθεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, προχωρούν κανονικά.

Campas Park

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που δρομολογείται αυτή την περίοδο είναι είναι το "Cambas Park", από τη Reds. H εισηγμένη έχει εξασφαλίσει την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης, με την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.
Tο ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 220 εκατ. ευρώ.
Το νέο εμπορικό κέντρο θα προσφέρει οικοδομήσιμη επιφάνεια 89.000 τ.μ., εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα.
Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως.

Μαρίνα Αλίμου

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ολοκληρώσει την επένδυση της η Reds που αφορά τη μεταμόρφωση της Μαρίνας Αλίμου, σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μαρίνα χωρητικότητας περίπου 900 σκαφών που θα διαθέτει ξενοδοχείο, χώρους εστίασης, εμπορικές χρήσεις αλλά και χώρους αναψυχής και υπόσχεται ότι θα αλλάξει δια παντώς την εικόνα της παραλιακής σε αυτό το σημείο.
Όπως έγινε γνωστό προ ημερών η Εταιρεία Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου που έχει συσταθεί από την Ελλάκτωρ, σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα , εντός 28 μηνών θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση των έργων που θα γίνουν (κατάθεση μελετών 2ου σταδίου χωροθέτησης και οικοδομική άδεια).
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος των 20 μηνών στην οποία θα γίνει η μεταμόρφωση της Μαρίνας σε ένα σύγχρονο μέρος για σκάφη, ενώ θα υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση για τους επισκέπτες της.
Η Μαρίνα Αλίμου, είναι σήμερα η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, χωροθετείται ανάμεσα στην παραλία του Έδεμ και στο παράκτιο πάρκο Αλίμου και θεωρείται ως ένα από τα διαμάντια της παραλιακής ζώνης. και ακολούθως εντός 20 μηνών θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπλαση της Μαρίνας.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Το project ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το επενδυτικό σχέδιο της Βιοχάλκο που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα με ακίνητη περιουσία πάνω από 500 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία ενός πάρκου πολιτισμού και αναψυχής, σε έκταση συνολικής επιφάνειας 70 στρεμμάτων στην Οδό Πειραιώς.
Το έργο, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί από το Invest in Greece και αφορά τη δημιουργία μουσείου και ινστιτούτου τεχνολογικής έρευνας.
Το project περιλαμβάνει επίσης την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, κτίριο γραφείων αλλά και εμπορικά καταστήματα.

Το Mall στη Λυκόβρυση

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζεται και στην Λυκόβρυση, συνολικής επένδυσης 100 εκατ. ευρώ, από τον όμιλο του ομογενή επιχειρηματία Παν. Κωνσταντίνου, που ελέγχει και το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall
Το εμπορικό κέντρο του ομογενούς επιχειρηματία, που πήρε το πράσινο φως από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, προβλέπει την ανάπτυξη ενός πολυχώρου μικτών χρήσεων, συνολικής ανωδομής της τάξεως των 50.000 τ.μ.
Η συνολική έκταση είναι 85 στρέμματα στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πολυχώρου μικτών χρήσεων, συνολικής ανωδομής της τάξεως των 50.000 τ.μ.
Το έργο θα περιλαμβάνει Εμπορικά Καταστήματα, Κινηματογράφους, Αθλητικά Κέντρα, Γραφεία, Αναψυκτήρια, Παιδική Χαρά, Super Market, Χώρους Στάθμευσης.
Με την λειτουργία του εμπορικού κέντρου προβλέπεται να δημιουργηθούν 722 νέες θέσεις εργασίας.

Η Dimand

Συνολικά πέντε έργα ανάπτυξης ακινήτων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, υλοποιεί η Dimand, είτε αυτόνομα, είτε από κοινού με την εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία Prodea Investments.
Τα μεγαλύτερα έργα που ξεχωρίζουν είναι η αναβάθμιση του Πύργου Πειραιά που θα μετατραπεί σε υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων. Το έργο, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.
Μέσα στο 2022 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη νέων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων στην Αθήνα, έργο που είναι ύψους 40 εκατ. ευρώ και υλοποιούν από κοινού η Dimand με την Prodea.
Τέλος μέσα στο β΄εξάμηνο του 2021 αναμένεται να  ολοκληρωθεί και το νέο ξενοδοχείο στην οδό Σταδίου 65 στην Ομόνοια που σχεδιάζουν από κοινού Dimand και η Prodea, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μία επένδυση της τάξεως των 20 εκατ. Ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης