Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΠΘ: Μειωμένο κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

tags :
ΑΠΘ: Μειωμένο κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη
Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά όχι ασφαλείς ακόμα υποστήριξε ο πρύτανης του ΑΠΘ
Μειωμένο κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση είναι το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκε με αυξημένο ρυθμό η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.
Σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου καθ. Νίκος Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι οι τελευταίες μετρήσεις είναι αντίστοιχες εκείνων στα μέσα Οκτωβρίου και ότι καταγράφεται μια αργή αλλά προοδευτική μείωση των τιμών έκκρισης του ιικού φορτίου.
Όπως λέει, είμαστε σε καλό δρόμο αλλά όχι ακόμα ασφαλείς, διότι «εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διασπορά στην κοινότητα, ικανή να αντιστρέψει την καθοδική τάση αν τυχόν μέσα στις μέρες των εορτών υπάρξει χαλάρωση και εφησυχασμός εκ μέρους των πολιτών».
Οι τρεις τελευταίες μετρήσεις της έκκρισης ιικού φορτίου, που έκανε η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του ΑΠΘ στις 16, 18 και 21 Δεκεμβρίου 2020, μετά και από τον εξορθολογισμό με βάση ποιοτικά χαρακτηριστικά των λυμάτων, έχουν μέση τιμή περίπου 50% μικρότερη σε σχέση με τη μέση τιμή από τις προηγούμενες τρεις μετρήσεις, στις 9, 11 και 14 Δεκεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης