Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μειώνονται σταθερά τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα – Να δώσουν το παράδειγμα οι υγειονομικοί, να εμβολιαστούν

Μητσοτάκης: Μειώνονται σταθερά τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα – Να δώσουν το παράδειγμα οι υγειονομικοί, να εμβολιαστούν
Στις 27/12 η έναρξη των εμβολιασμών επανέλαβε ο πρωθυπουργός
Στην έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στις 27/12 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Βέροια και Έδεσσα.
Ο κ.Μητσοτάκης κατά τις συναντήσεις που είχε με υγειονομικούς, τους κάλεσε να εμβολιαστούν για να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες.
«Ήρθα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε καταβάλει.
Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ.
Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε να αντέχουμε.
Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε» είπε ο κ.Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.
«Ξέρουμε ότι ειδικά η Πέλλα χτυπήθηκε πολύ από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ότι το νοσοκομείο έφτασε στα όρια των αντοχών του.
Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το υποστηρίξουμε - το ξέρετε καλά - και σε ανθρώπινο δυναμικό και θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να στηρίξουν το νοσοκομείο» τόνισε ο πρωθυπουργός

Πέφτουν τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα

Αναφερόμενος στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα κρούσματα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα μειώνονται σταθερά».
«Βέβαια έχουμε και τις μέρες των γιορτών μπροστά μας, οπότε πρέπει και εσείς σε τοπικό επίπεδο να περάσετε το μήνυμα ότι αυτές τις μέρες θα τις περάσουμε πολύ στενά, οικογενειακά, για να μπει το ‘21 στην κυριολεξία με το δεξί και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μας δοκιμάσουν και θα μας πιέσουν πάρα πολύ» τόνισε ο πρωθυπουργός

Να εμβολιαστείτε

«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 27 Δεκεμβρίου.
Θα εμβολιαστώ και εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή.
Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν.
Δεν εκτιμώ - θέλω να το τονίσω, γιατί ακούω διαφορά - ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό.
Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων.
Αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σύνθετη άσκηση ο εμβολιασμός

Ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου θα συστεγαστούν τρία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορωνοϊού.
Κάθε ένα από τα τρία θα διαθέτει δύο αίθουσες εμβολιασμού και θα λειτουργεί με δύο βάρδιες.
Ο κ.Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χριστόγλου, στην αίθουσα όπου θα γίνεται η ανασύσταση των εμβολίων μετά την απόψυξή τους και σε δύο έτοιμες αίθουσες εμβολιασμού.
«Είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος, η διαδικασία εμβολιασμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει μία χαρά, με τη δική σας στήριξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με επισκέπτριες υγείας που θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και για τις υποδομές που διαθέτει το κέντρο προκειμένου τα σκευάσματα να σε κατάλληλες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης