Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκλειστικό: Με μισθούς ως 4.000 ευρώ το 5,5% των προσληφθέντων στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων - Όλα τα στοιχεία από το BN

Αποκλειστικό: Με μισθούς ως 4.000 ευρώ το 5,5% των προσληφθέντων στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων - Όλα τα στοιχεία από το BN
Με μισθούς που κυμαίνονται από 1.300-4.000 ευρώ έχει προσληφθεί το 5,5% των μακροχρόνια ανέργων
Με μισθούς που κυμαίνονται από 1.300 έως 4.000 ευρώ έχει προσληφθεί το 5,5% των μακροχρόνια ανέργων σε εταιρίες με το ανοιχτό πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζει το ΒΝ το 5,5% από τις 16.191 προσλήψεις αφορά τους παραπάνω μισθούς, με την πλειοψηφία των προσληφθένων να κινείται με μισθούς 600-650 (4.479 άτομα) στα 750-800 ευρώ (2.188 άτομα), 700-750 ευρώ (1.846), 800-900 ευρώ (1.641) και 900-1000 ευρώ 1.032 άτομα.
Από τα τέλη Οκτωβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχουν υποβληθεί 22.588 αιτήσεις εκ των οποίων οι 3.940 αφορούν μακροχρόνια ανέργους, ενώ ενεργή παραμένει η πρόβλεψη για μέσο όρο στο πρόγραμμα 10.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Από τις παραπάνω αιτήσεις έχουν απορριφθεί 6.397.


Σε περιφερειακό επίπεδο οι επιχειρήσεις στην Αττική έχουν καταθέσει 8.898 αιτήσεις και ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα με 664, η Κεντρική Μακεδονία 2.574 και η Κρήτη με 967 αιτήσεις προσλήψεων.
Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς, όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία, των προσλήψεων οι θέσεις εργασίας είναι και καλά αμειβόμενες και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
Κυριότεροι κλάδοι απασχόλησης είναι το λιανικό Το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με 4.660 περίπου προσλήψεις, η εκπαίδευσης με 1.199 προσλήψεις, οι δραστηριότητες εστίασης 831 προσλήψεις, η βιομηχανία τροφίμων με 679 προσλήψεις, ενώ σε υψηλά στάνταρ κινούνται και οι προσλήψεις στις νέες τεχνολογίες.
Να σημειωθεί ότι προκειμένου αποφευχθούν φαινόμενα απάτης με εικονικές προσλήψεις με τεράστιους μισθούς, όπως είχε τηλεοπτικός παρουσιαστής με εικονικό μισθό τα 80.000 ευρώ, που παρουσίασε το ΒΝ την περασμένη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου (https://bankingnews.gr/index.php?id=536724&fbclid=IwAR0RoKnbVxsz3W15zInr1OFdap3mr3rhhOPb0BkXyk0j5475oLHyJm1tG0A), ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή προκειμένου να ασφαλίζεται μεικτός μισθός ως τα 6.500 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μισθό εν ενεργεία Αεροπαγίτη, ενώ όλοι οι υψηλοί μισθοί θα περάσουν από κρησάρα πριν πάρουν το πράσινο φως.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δίνοντας κίνητρα για νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Το πρόγραμμα θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.
Για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και εντάσσεται στο παρόν πρόγραμμα, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Σε περίπτωση που η νέα θέση εργασίας αφορά μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των επιχειρήσεων-εργοδοτών για ένταξη στο πρόγραμμα, η νέα πρόσληψη επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό πέραν της επιδότησης της παραγράφου 1 του παρόντος με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ.

Διατήρηση θέσεων εργασίας – Όροι και δεσμεύσεις

1. Στις επιχειρήσεις-εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ο μέσος όρος του αριθμού των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που επιδοτείται κάθε νέα θέση εργασίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό εργαζομένων που είχαν την 18/9/2020, προσαυξημένος κατά τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων εργαζομένων.
2. Ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνεται υπόψη για τον έλεγχο του κριτηρίου της διατήρησης του μέσου όρου των θέσεων εργασίας της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, αφορά στο σύνολο των μισθωτών αμειβομένων με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη απασχόληση, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή. Στον ανωτέρω αριθμό δεν προσμετρούνται εργαζόμενοι:
α) των οποίων η σύμβαση εργασίας λύεται ένεκα συνταξιοδότησης ή θανάτου,
β) των οποίων λήγει η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,
γ) οι οποίοι αποχωρούν οικειοθελώς.
3. Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας δεν επιτρέπεται η μεταβολή των όρων των συμβάσεων εργασίας των ωφελουμένων του προγράμματος κ.α
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης