Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι αγορές της Reggeborgh που γίνονταν μετά από αρνητικά δημοσιεύματα και πίεση στη μετοχή της Ελλάκτωρ - Σύμπτωση (;)

Οι αγορές της Reggeborgh που γίνονταν μετά από αρνητικά δημοσιεύματα και πίεση στη μετοχή της Ελλάκτωρ - Σύμπτωση (;)
Ελλάκτωρ: Τι δείχνουν τα στοιχεία του Αποθετηρίου τους μήνες Μάρτιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο – Γιατί ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου απο τους δυο επενδυτές για την δεσμευτική συμφωνία
Ελλιποβαρείς.. βρίσκονται, εκ των πραγμάτων, οι “Ιπτάμενοι” Ολλανδοί του Reggeborgh συγκρινόμενοι αφενός με την παρούσα διοίκηση της Ελλάκτωρ, και αφετέρου με τους υποψήφιους επενδυτές κ.κ Γ. Καϋμενάκη, Δ. Μπάκο.
Τούτο προκύπτει τόσο απο πλευράς των κεφαλαίων πού διέθεσε ή θα διαθέσει το Reggeborgh, όσο και από πλευράς των προσώπων που πρότεινε.
Όμως, το τελευταίο διάστημα το Ολλανδικό Reggeborgh  συνεχίζει να διαδίδει ότι κατέχει 35-40% των μετοχών (σ.σ Αλήθεια προκύπτει αδίκημα  από αυτούς τους ισχυρισμούς;).
Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Bankingnews.gr, εκ των στοιχείων του Αποθετηρίου προκύπτει ότι, αυτές οι αγορές πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες που κατέρρεαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ.
Τότε οι μερίδες των Ολλανδών εμφανίζουν αυξημένες συναλλαγές (αγορές ).
Εντελώς συμπτωματικά  πριν τις αγορές είχαν προηγηθεί αρνητικά δημοσιεύματα τα οποία ανακάλυπταν τον “τροχό” (δανεισμός) και σε ορισμένες περιπτώσεις περιελάμβαναν τις εγγυητικές επιστολές ως δανεισμό (sic)
Αντί λοιπόν ως επενδυτές εξαρχής να προχωρήσουν σε Δημόσια Πρόταση φέρονται να αποκτούν τεχνηέντως μετοχές και δικαιώματα - για τα οποία μάλιστα συνεχίζουν να υπεκφεύγουν καθώς δεν ανακοινώνουν ούτε τιμή κτήσης, ούτε τιμή εξάσκησης.        
Χθες 22/12/2020 επίσης και με καθυστέρηση αρκετών ημερών η Reggeborgh πρότεινε για το διοικητικό συμβούλιο μεταξύ άλλων τους κ.κ Γ. Μυλωνογιάννη (δικηγόρος ), Α. Ξενόφο (ΤΑΙΠΕΔ) Κ. Τούμπουρο (εργολάβος), Αθηνά Χατζηπέτρου (Coca- Cola).
Δηλαδή, για έναν όμιλο κατασκευών με 6.000 εργαζόμενους και 10-20 θυγατρικές προτείνονται οι προαναφερόμενοι έναντι των Αδελφών Καλλιτσάντση, του κ. Γ. Προβόπουλου (πρώην διοικητή τη Τράπεζας Ελλάδος), Ι. Πεχλιβανίδης (τραπεζίτης), Τ. Δουμάνογλου  (Farallon). A. Κομνηνός, Ε. Παπακωνσταντίνου.

Πως οι Ολλανδοί αγόραζαν πάντα στην κατάρρευση της μετοχής –  Συμπτώσεις τα δημοσιεύματα;   

Δυστυχώς για τους Ολλανδούς το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ρηχό και κάθε κίνηση τους είναι εμφανής στη κοινή θέα απο όλους τους επενδυτές.
Συγκεκριμένα, όπως θα δούμε απο τα στοιχεία του Αποθετηρίου, προκύπτει οτι, οι 1-2 μερίδες των Ολλανδών εμφανίζονται να αγοράζουν μετοχές στα χαμηλά του περασμένου Μάρτιου (0,65 – 0,82 ευρώ) σε δυο συνεδριάσεις με πτώσεις της μετοχής 29% και 19% αντίστοιχα.
Και τον Μάρτιο οι αγορές έγιναν μετά απο δημοσιεύματα για τον δανεισμό (σ.σ όταν σε άλλες εταιρείες υπάρχει υψηλότερος δανεισμός ύψους 2 δισ. ευρώ και δεν γράφεται ούτε μια γραμμή).  
Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα απο συγκεκριμένο δημοσίευμα η μετοχή σημείωσε πτώση 14% και όλως τυχαίως μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο, η μερίδα των Ολλανδών έχει πραγματοποιήσει συνολικές αγορές ύψους 1,6 εκατ. ευρώ
Δηλαδή, εντελώς τυχαία οι Ολλανδοί αγοράζουν χαμηλά τις μετοχές της καταρρακωμένης εταιρείας για την οποία απέστειλαν και εξώδικο.
Και την ίδια χρονική στιγμή συμπτωματικά εμφανίζονται στον τύπο δημοσιεύματα που επικρίνουν την διοίκηση για τον δανεισμό – αν και απο την εταιρεία δόθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις επαρκείς απαντήσεις.                     

Γιατί οι δυο επενδυτές όρισαν την 12 Ιανουαρίου για το δικαίωμα αγοράς  
       
Αντίθετα, η πλευρά των δυο επενδυτών κ.κ Γ. Καϋμένακη, Δ. Μπάκου δήλωσε ότι ήλθε σε δεσμευτική συμφωνία για την αγορά απο την Pemanoaro για το 18,33% των μετοχών.
Συνολικά μαζί με το 5% που κατέχει η Invesco Finance, οι δυο επενδυτές προτίθενται να αγοράσουν το 23,33% οι οποίες σε τρέχουσες αξίες (1,7 ευρώ) ανέρχονται σε 84 εκατ. ευρώ.
Οι δυο εφοπλιστές όρισαν τις 12 Ιανουαρίου για το δικαίωμα αγοράς, όχι γιατί υπεκφεύγουν ή περιμένουν το αποτέλεσμα της Γενικής συνέλευσης αλλά  διότι σύμφωνα με τραπεζικές πηγές κατέβαλλαν τα δικά τους κεφάλαια και τώρα με την συναλλαγή ανά χείρας μπορούν να προσέλθουν σε τράπεζα για να δανειοδοτηθούν.
Πουθένα στον δυτικό κόσμο καμία τράπεζα δεν μπορεί να σε δανείσει, αν δεν διαθέτεις μια συναλλαγή ή μια δουλειά.
Συνεπώς, για την δανειοδότηση απαιτείται ένας εύλογος χρόνος αν και οι δυο εφοπλιστές είναι παραδοσιακοί πελάτες της Εθνικής Τράπεζας. Και η Επιτροπή Χορηγήσεων της Εθνικής Τράπεζας τυχαίνει να συνεδριάζει μια φορά τον μήνα.

Γιατί δεν ζητά παράταση 7 ημερών το Reggeborgh;

Η πλευρά του Reggeborgh ισχυρίζεται ότι, η κίνηση των εφοπλιστών είναι μηδενικού κόστους και γιατί τότε δεν ζητούν μια παράταση 7 ημερών προκειμένου να δούν εαν θα αγοραστούν οι μετοχές απο τους δυο εφοπλιστές;      

Οι αγορές στα χαμηλά του Μαρτίου

Τι προκύπτει απο τα στοιχεία; Στις 5 Μαρτίου η μετοχή της Ελλάκτωρ σημειώνει πτώση 29,97% και διακινούνται 5,2 εκατ. μετοχές αξίας 4,9 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή κλείνει στα 0,8250 ευρώ.Στις 9 Μαρτίου η μετοχή σημειώνει πτώση 19,15% με όγκο 1,9 εκατ. μετοχές αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο ξεκινά ένας γύρος δημοσιευμάτων – με αγαπημένο θέμα πάντοτε τον δανεισμό – και η εταιρεία προχωρεί ακόμα και σε συνέντευξη τύπου. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τα στοιχεία του Αποθετηρίου, οι δυο μερίδες των Ολλανδών πραγματοποιούν τον Μάρτιο συναλλαγές  (αγορές ) ύψους 26 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 410 χιλ. ευρώ.         

Οι αγορές τους επόμενους μήνες  

Τον Σεπτέμβριο και ύστερα απο δημοσίευμα το οποίο διέψευσε αρμοδίως η εταιρεία, η μετοχή πέφτει 14,61%  με όγκο 1,8 εκατ. και αξία 1,8 εκατ. ευρώ.
Συνολικά τον Σεπτέμβριο, η μερίδα των Ολλανδών φέρεται να είναι αγοραστής της Ελλάκτωρ με συνολικές αγορές 1,6 εκατ. ευρώ.
Προηγουμένως σ όλοκληρο τον μήνα Αύγουστο δεν υπάρχει ούτε μια συναλλαγή απο την μερίδα των Ολλανδών –  διότι προφανώς βρίσκονταν σε διακοπές στην βίλα της Κέρκυρας.
Ακολούθως, τον Οκτώβριο, η μερίδα των Ολλανδών ενεργοποιήθηκε εκ νέου και προχωρεί σε αγορές μόλις 650 χιλ. ευρώ (σ.σ είχε ξεκινήσει η άνοδος του Χρηματιστηρίου και οι Ολλανδοί αγοράζουν συστηματικά σε χαμηλές τιμές).
Τέλος, το Νοέμβριο, όταν πλέον έχει ξεσπάσει για τα καλά η μαχή μεταξύ των δυο πλευρών, η μερίδα των Ολλανδών έχει προχωρήσει σε αγορές ύψους 8,97 εκατ. ευρώ και πωλήσεις μόλις 10 χιλ ευρώ.              

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης