Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Το σχέδιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των εμβολίων σε όλο τον κόσμο

Lufthansa: Το σχέδιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των εμβολίων σε όλο τον κόσμο
Η αεροπορική εταιρεία δηλώνει έτοιμη για την παγκόσμια διανομή των εμβολίων κατά τους ερχόμενους μήνες
Μία σειρά πιθανά σενάρια για τη μεταφορά του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει καταρτίσει το εξειδικευμένο task force της Lufthansa Cargo, με την αεροπορική να δηλώνει έτοιμη για την παγκόσμια διανομή του κατά τους ερχόμενους μήνες.
«Η μεταφορά ευπαθών, από άποψη θερμοκρασίας και χρόνου, φαρμακευτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά απαιτητική.
Ήμασταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ειδικευτήκαμε τη μεταφορά φαρμακευτικών και ιατρικών αγαθών και, κατά συνέπεια, διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στον τομέα αυτό.
Χάρη στην πρόσφατη επέκταση των εγκαταστάσεών μας, είμαστε σε θέση να χειριστούμε μεγαλύτερο όγκο προϊόντων και να τα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη στήριξη στους πελάτες μας ώστε να τηρήσουν την ψυκτική αλυσίδα», εξήγησε ο Peter Gerber, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Cargo.
«Το 2019 μεταφέραμε περίπου 100.000 τόνους φαρμακευτικών προϊόντων. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε για ακόμη μια φορά όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα από τη διανομή των εμβολίων παγκοσμίως για να ξεπεραστεί η πανδημία».

Premium προϊόν

Παρόλο που η μεταφορά εμβολίων είναι διαθέσιμη σαν υπηρεσία εδώ και καιρό, η εταιρεία έχει φτιάξει ένα premium προϊόν ειδικά για τη μεταφορά εμβολίων για την COVID-19.
Το COVID-19 Temp Premium θα είναι διαθέσιμο προς κράτηση από τις 11 Ιανουαρίου 2021 και θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, την παρακολούθηση των αποστολών εμβολίων στη διάρκεια όλης της διαδικασίας, υψηλότερη ταχύτητα εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την εστίαση στη θερμοκρασία, την ασφάλεια, καθώς και δυνατότητα κράτησης σε όλο το δίκτυο της Lufthansa Cargo.

Θερμοκρασίες

Για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων είναι διαθέσιμες τρεις κατηγορίες θερμοκρασίας κατά την αεροπορική μεταφορά: Ελεγχόμενη Θερμοκρασία Δωματίου για αποστολές με θερμοκρασία από +15°C έως +25°C, Ψυχρή Αποθήκευση για αποστολές με θερμοκρασία από +2°C εως +8°C και Αποθήκευση Βαθιάς Ψύξης για αποστολές με θερμοκρασία -10°C ή παρακάτω.
Η Lufthansa Cargo μπορεί να μεταφέρει εμβόλια με τη χρήση ειδικών συσκευών και μέσων ψύξης, όπως ο ξηρός πάγος, ενώ δηλώνει ότι διαθέτει εμπειρία σε μεταφορές που απαιτούν συνθήκες μεγάλης ψύξης που φτάνουν έως και τους ‑70°C (δηλαδή τη θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύονται τα εμβόλια των Pfizer, BioNTech).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης