Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού
Σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (22/12) επισήμανε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν κατά πάσα πιθανότητα το μεταλλαγμένο στέλεχος του Covid-19
Έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη στρατηγική αντιμετώπισης του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία θα συγκαλέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος του ΠΟΥ τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς να κάνει γνωστή την ημερομηνία της συνεδρίασης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Ο περιορισμός των ταξιδιών προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση αποτελεί μία συνετή κίνηση έως ότου θα διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες.
Οι εφοδιαστικές αλυσίδες όσον αφορά τη διακίνηση των αναγκαίων προϊόντων και τα απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να εξακολουθήσουν να επιτρέπονται», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Hans Kluge σε ανάρτησή του Twitter, συστήνοντας την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων.
Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει ότι η εμφάνιση του νέου στελέχους αποτελεί μία φυσιολογική εξέλιξη και επαίνεσε τη Βρετανία για τον εντοπισμό του.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να διευκρινιστεί αν το νέο στέλεχος του ιού μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προσθέτοντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης