Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer - BioΝΤech: Έφτασαν στο Βελιγράδι οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Pfizer - BioΝΤech: Έφτασαν στο Βελιγράδι οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου και προπλήρωσε 1,8 εκατομμύρια δόσεις
Τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό των εταιριών Pfizer-Biontech έφτασαν σήμερα (22/12) το πρωί στη Σερβία και άρχισαν οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πρόκειται για μικρή ποσότητα 4.800 δόσεων που έφτασε με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό τροφίμων γηροκομείων.
Η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου και προπλήρωσε 1,8 εκατομμύρια δόσεις.
Η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020 θα παραδοθούν στη Σερβία 340.000 δόσεις του εμβολίου και οι υπόλοιπες μέχρι το τέλος του 2021.
Η Σερβία υπέγραψε επίσης συμφωνία για την προμήθεια άλλων τριών εμβολίων που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Στη Σερβία καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων τις καθημερινές έως τις 8:00 η ώρα το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης