Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Να επιτρέπονται οι αναγκαίες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Κομισιόν: Να επιτρέπονται οι αναγκαίες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ωστόσο να αποθαρρύνονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις
Να επιτρέπονται οι αναγκαίες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο προτείνει η Κομισιόν, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ωστόσο να αποθαρρύνονται οι μη αναγκαίες μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με φόντο τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει πολλά κράτη -μέλη, λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές.
Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.
Παρ' όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.
Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τραίνων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.
H Bρετανία βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, καθώς δεκάδες κράτη παγκοσμίως αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή κλείνουν τα σύνορα τους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που φέρεται να είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερες από 40 χώρες έχουν αναστείλει τις πτήσεις και τις ταξιδιωτικές επαφές με τη Μ. Βρετανία, τη στιγμή που η ΕΕ επιχειρεί να διαμορφώσει μια κοινή στάση.
Ινδία, Πακιστάν, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία, Ρωσία, Ιορδανία και Χόνγκ Κόνγκ είναι μερικές μόνο από τις χώρες που απαγόρευσαν τις μετακινήσεις για τους Βρετανούς πολίτες ενώ η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Ομάν έκλεισαν τελείως τα σύνορα τους.
Αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα έλαβαν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη (ανάμεσα τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο), αν και εκτιμάται πως ήδη ο μεταλλαγμένος ιός κυκλοφορεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, η Ολλανδία και η Ιταλία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης