Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική για τη Folli Follie - Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ, υπερψηφίσατε την τροπολογία του 2018 απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική για τη Folli Follie - Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ, υπερψηφίσατε την τροπολογία του 2018 απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
O ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς και διερωτάται αν συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο «νταραβέρι»
(upd) Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις για τη φερόμενη εμπλοκή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην υπόθεση της Folli Follie.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.
Νωρίτερα, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία η οποία ζητά εξηγήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς και διερωτάται αν συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο «νταραβέρι», αφού το κόμμα του ψήφισε την επίμαχη τροπολογία το 2018.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Μάκης Μπαλαούρας και Σταύρος Αραχωβίτης διέψευσαν οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία και προανήγγειλαν προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα


«Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοϊκή μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή. Κι όλα αυτά φυσικά “δένουν” με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες.     
Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του “μαγαζιού” ή ένα ακόμα “outsourcing”...».

ΣΥΡΙΖΑ: Συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης στο «νταραβέρι»;

«Η ΝΔ έσπευσε χθες να υιοθετήσει συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ξεκάθαρες απαντήσεις όλων και την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Σε αντίθεση όμως με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν έχει ακόμη απαντήσει, είναι η ίδια η ΝΔ.
Αφού λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε και η ίδια το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία;
Ήταν και ο κος Μητσοτάκης στο «νταραβερι»;
Και ακόμη χειρότερα για ποιο λόγο τον Μάιο του 2020, ως κυβέρνηση, στην κύρωση της ΠΝΠ προέβλεψε ακριβώς την ίδια παράταση για το καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών, που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;
Η ΝΔ για άλλη μια φορά πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένη.
Ας έχει όμως κατά νου ο κος Μητσοτάκης, ότι όσους αντιπερισπασμούς και να μεθοδεύσει, δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παταγώδης αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Δυστυχώς, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα», καταλήγει.

ΝΔ: Περιμένουμε εξηγήσεις Τσίπρα και συνεργατών για την Folli Follie

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος», σχολιάζει το κόμμα.
«Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.
Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.
Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ψήφισε την τροπολογία για Folli Follie και την επαναπροώθησε

«Η ΝΔ μπροστά στον πανικό της για άλλη μια φορά επιστρατεύει λάσπη και συκοφαντίες. Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της folli-follie», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στη ΝΔ.
«Η τροπολογία την οποία «ανακάλυψε» η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης.
Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών.
Ακριβώς για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018 τόσο από τη ΝΔ όσο και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το νόμο της 4690/2020 που κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, προέβλεπε νέα παράταση ως το τέλος του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών από καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της χώρας.
Η ΝΔ έκανε δηλαδή ακριβώς αυτό, το οποίο είχε υπερψηφίσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και το οποίο προσπαθεί σήμερα να εμφανίσει ως δήθεν σκάνδαλο.Καλούμε τη ΝΔ να συνέλθει και να σταματήσει να εξευτελίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην προσπάθειά της να βρει αντιπερισπασμούς για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα, τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση», καταλήγει.

Αραχωβίτης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Ουδεμία σχέση έχω με την υπόθεση

Ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση της Folli Follie, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κάνουν λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και δύο βουλευτών τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.
Ο Σταύρος Αραχωβίτης, από την πλευρά του, κάνει λόγο για συκοφαντίες και τονίζει ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ) για Folli Follie: Ουδέποτε είχα σχέση με την εταιρεία

Ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Folli Follie, υπογραμμίζει με γραπτή του δήλωση ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παράλληλα τονίζει πως ουδέποτε είχε επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν.
Η δήλωση Χαρίτση έρχεται σε συνέχεια αναφορών σε εσωτερική αλληλογραφία της Folli Follie στην οποία εμφανίζονται (κατά τους συντάκτες των email) δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη το 2018, ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli Follie, προκειμένου να φρενάρουν τις αποκαλύψεις για την υπόθεση.
Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:
"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν ΄εμπλεκόμενου' στην υπόθεση της εταιρείας Folli – Follie:
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν.
Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση.".
«Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες "ανώνυμες πηγές", δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω.
Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης .
«Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη», προσθέτει.
Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν.
Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια». της Folli Follie.

Το σχόλιο Γεωργιάδη για Μπαλαούρα

Τις αποκαλύψεις σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω Twitter.
Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το «ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου της 17Ν» και οι απάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου , θα συνέπιπταν για 80.000€....και μας απειλούσε και με φυλακή για διαφθορά ο «κύριος», έγραψε στο Twitter o υπουργός, αναφερόμενος στον Μάκη Μπαλαούρα.

Διαβάστε επίσης στο bankingnews.gr

Αποκάλυψη Folli Follie: Το email για τις.... ανάγκες, η εκταμίευση των 80.000 ευρώ και το ημερολόγιο του Ταμία για «Υπουργείο, Κεφαλαιαγορά»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης