Τελευταία Νέα
Διεθνή

FSB (Ρωσία): Οργανωμένη προβοκάτσια, ψεύτης ο Navalny

FSB (Ρωσία): Οργανωμένη προβοκάτσια, ψεύτης ο Navalny
Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απορρίπτει τις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας
Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον Alexei Navalny βίντεο στο οποίο φαίνεται να συνομιλεί με έναν από τους πράκτορες της FSB ο οποίος φέρεται να επιβεβαιώνει την δηλητηρίασή του, χαρακτηρίζει την έρευνα του Navalny που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα για τη δηλητηρίασή του «σχεδιασμένη προβοκάτσια» και το βίντεο «ψεύτικο».
Στην ανακοίνωσή της η FSB αναφέρει επίσης ότι η «σχεδιασμένη προβοκάτσια» αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την FSB και δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την οργανωμένη τεχνική υποστήριξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Παράλληλα χαρακτηρίζει την τηλεφωνική συνομιλία του Navalny με τον πράκτορα της FSB «ψεύτικη», αναφέροντας ότι η χρήση εφαρμογής για την αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου «είναι γνωστή μέθοδος των ξένων μυστικών υπηρεσιών, που έχει δοκιμασθεί κατά το παρελθόν σε πολλές αντιρωσικές ενέργειες, η οποία αποκλείει την δυνατότητα να εντοπισθούν αυτοί που πράγματι συμμετέχουν στις συνομιλία».
Το «Spiegel», οι ερευνητικές πλατφόρμες «Bellingcat» και «The Insider», καθώς επίσης και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε κοινή έρευνα που πραγματοποίησαν και δημοσίευσαν πρόσφατα, είχαν αποκαλύψει ότι πράκτορες της FSB δηλητηρίασαν τον Navalny.
Ο Navalny ανάρτησε σήμερα στο διαδίκτυο βίντεο με την συνομιλία που έχει με τον πράκτορα Constantin Koudriatsev, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πρακτόρων που επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν σύμφωνα με την έρευνα, ο οποίος φέρεται να παραδέχεται την δηλητηρίαση του πολιτικού της αντιπολίτευσης και επικριτή του Κρεμλίνου Navalny.
Ο Navalny εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο να τηλεφωνεί στον πράκτορα Koudriatsev μερικές ώρες πριν δοθεί στη δημοσιότητα η έρευνα, προσποιούμενος στον πράκτορα της FSB τον σύμβουλο του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Patrousev, λέγοντάς του ότι χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να συντάξει μια έκθεση σχετική με τη δηλητηρίαση.
Ο Navalny λέει επίσης ότι χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να αλλάξει τον αριθμό του τηλεφώνου του.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης