Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Folli-Follie: Στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία με την εμπλοκή των υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Folli-Follie: Στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία με την εμπλοκή των υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Στις επόμενες ημέρες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών θα αποφασίσει εάν θα στείλει το φάκελο στη Βουλή – Εμπλεκόμενοι οι Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας και   Αραχωβίτης
Ένα φάκελο με βαριές- απαξιωτικές- περιγραφές και στοιχεία σε βάρος δύο πρώην υπουργών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με χειρισμούς στην υπόθεση Folli-Follie, κρατάει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος ορίστηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει αν θα στείλει και για ποιους τη δικογραφία στη Βουλή για να κινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία σε βάρος τους.
Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα έχουν μπει τα νέα στοιχεία για τη Folli-Follie τα οποία περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC , η οποία παραδόθηκε προ ημερών στην ανακρίτρια και περιλαμβάνει email που περιγράφουν "στήριξη" προς την εταιρία από κεντρικά στελέχη του -τότε- κυβερνώντος κόμματος, τον Μάιο του 2018 , όταν και μπήκε στη δίνη της δικαστικής διερεύνησης.
Υπενθυμίζεται πως οι αναφορές (στην εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλου και των Κουτσολιούτσων) αφορούν τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλ. Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Στ. Αραχωβίτη.
Ο σχετικός φάκελος του απεστάλη πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να διερευνήσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας ως πλέον αρμόδιος, αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για πολιτικά αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα.
Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι όντως προκύπτουν, για τα μεν πολιτικά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, για τα δε φυσικά θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα στείλει το φάκελο στην ανακρίτρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης